Νέο Ασύρματο Δίκτυο στο Campus του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ασύρματο δίκτυο απέκτησε το γυμναστήριο και το Συνεδριακό Κέντρο

Ξεκίνησε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, η δοκιμαστική λειτουργία του ασύρματου δικτύου UPatras Guest στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το UPatras Guest δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να συνδεθούν και να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο με απλό και αυτοματοποιημένο τρόπο αποκτώντας λογαριασμό ημερήσια ισχύος. O επισκέπτης αφού συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο με όνομα UPatras Guest από την συσκευή του, θα κατευθυνθεί αυτόματα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον με ειδικές οδηγίες. Εκεί, συμπληρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται και θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο ένα κωδικό PIN με ημερήσια ισχύ.


Η υπηρεσία αφορά επισκέπτες στο Πανεπιστήμιο Πατρών και η πρόσβαση στο δίκτυο περιορίζεται σε πλοήγηση στο internet και στην χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν υπάρχει ανάγκη αποστολής SMS για πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του πανεπιστημίου για όσους είναι μέλη ακαδημαϊκών / ερευνητικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην υποδομή eduroam. Τα μέλη αυτά μπορούν να συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο eduroam σύμφωνα με τις οδηγίες του ιδρύματος από το οποίο έρχονται. 

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ EESTEC

Η EESTEC LC Patras (Electrical Engineering Students' European Association) συμμετέχει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EESTech Challenge με την διοργάνωση του τοπικού γύρου στην πόλη της Πάτρας. Πρόκειται για ένα hackathon διάρκειας 12 ωρών, στο οποίο ομάδες φοιτητών των 3 ατόμων θα κληθούν να λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικό με το φετινό θέμα του διαγωνισμού, που είναι το "Internet of Things". Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Μόναχο, όπου θα διεξαχθεί ο πανευρωπαϊκός τελικός ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες όλων των τοπικών γύρων.

Στο πλαίσιο του EESTech Challenge 2019, η EESTEC LC Patras διοργανώνει μια σειρά από επιμέρους διαλέξεις-workshops με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία, αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των φοιτητών που σκέφτονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Περισσότερες πληροφορίες για το EESTech Challenge 2019 μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού: https://eestechchallenge.eestec.net και στη σελίδα της EESTech Challenge Patras: https://www.facebook.com/eestechallengepatras.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Στις 20.2.2019 πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Καθηγητή του Michigan State University, κ. Rob Roznowski, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «The American Musical». H διάλεξη περιλάμβανε ιστορική επισκόπηση του αμερικανικού μιούζικαλ και ειδικότερα των έργων εκείνων που έχουν παρουσιαστεί στο Μπρόντγουεϊ. Παράλληλα έγινε αναφορά στο μιούζικαλ από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 με ιδιαίτερη έμφαση σε ιστορικά ορόσημα που άλλαξαν τη δομή του στις επόμενες δεκαετίες.

Παρουσιάστηκαν επίσης αποσπάσματα από παλαιότερα αλλά και σύγχρονα έργα του μουσικού θεάτρου, όπως το πρόσφατο μιούζικαλ με τίτλο Hamilton. Η ευρεία αυτή ιστορική επισκόπηση έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό που την παρακολούθησε, να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίους το μιούζικαλ συνδυάζει ισότιμα επιμέρους τέχνες (χορός, υποκριτική και τραγούδι), προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή τη μοναδική υβριδική μορφή του θεάτρου.

«ΥΓΕΙΑ: Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος να προβάλλει καινοτομίες εκτός των τειχών της πρωτεύουσας, συμμετείχε στις 21.2.2019 στην οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο: «Υγεία: Η διατροφή κάτω από το βλέμμα της επιστήμης». Προσκεκλημένοι, διακεκριμένοι επιστήμονες, Γάλλοι και Έλληνες, ανέλυσαν πρόσφατα επιστημονικά βήματα και μελέτες που έχουν γίνει στον τομέα της διατροφής και της καινοτομίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των βασικών αξόνων της καινοτόμου συνεργασίας του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου για την παραγωγή του πρώτου κινούμενου σχεδίου αγωγής υγείας. Πρόκειται για ένα project, το οποίο μεταξύ άλλων, θα ασχοληθεί και με τη διατροφική εκπαίδευση και συμπεριφορά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην υγιεινή διατροφή. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr