ΣΦΙΣΠΠ: Αναβάθμιση του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών

ΣΦΙΣΠΠ: Αναβάθμιση του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Φοιτητικός σύλλογος Ιατρικής κινητοποιήθηκε διεκδικώντας αναβάθμιση του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών, με αίτημα να δημιουργηθεί μάθημα στη διάρκεια ενός εξαμήνου με κάλυψη ολόπλευρα του γνωστικού αντικειμένου και πρακτική εξάσκηση συνολικά στις Πρώτες Βοήθειες και την Επείγουσα Ιατρική. 

Μέχρι στιγμής το μάθημα περιοριζόταν σε μια δίωρη εξάσκηση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει το αντικείμενο. 


Μετά από συλλογή πάνω από 260 υπογραφών και κινητοποιήσεις στο Τμήμα των Καθηγητών, ανακοινώθηκε ότι για φέτος ότι στο πλαίσιο του υπάρχοντος μαθήματος θα δοθεί περισσότερος χρόνος στο πρόγραμμα για πρακτική εξάσκηση ΚΑΡΠΑ.

Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει αυτό από μόνο του τις ανάγκες που περιγράφονται στη συνολική μας διεκδίκηση. Είναι όμως η απάντηση στο ότι ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα!

Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να διεκδικούμε τη συνολική αναβάθμιση του μαθήματος με στόχο  την κάλυψη των αναγκών μας σε μόρφωση και εκπαίδευση, για να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες και αυριανοί γιατροί!

Τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΣΦΙΣΠΠ με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr