Γιάγκος Ραυτόπουλος: Ξεμπρόστιασμα φοιτητικών παρατάξεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάγκος Ραυτόπουλος: Ξεμπρόστιασμα φοιτητικών παρατάξεων

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ιδρυτής της ανεξάρτητης φοιτητικής παράταξης ΠΟΙΚΣΥΔΑ.

Ο Γιάγκος έχει την θέση του αντιπροέδρου στο Δ.Σ. του συλλόγου των φοιτητών της σχολής του.


Τι αναφέρει ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάγκος Ραυτόπουλος μιλώντας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

«Η επικρατούσα κατάσταση στα Πανεπιστήμια έχει δύο όψεις.

Από την μία είναι οι λαμπροί επιστήμονες με τα ξεχωριστά μυαλά που μας κάνουν υπερήφανους και από την άλλη είναι η κατάσταση ανομίας και ζούγκλας που επικρατεί.

Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει το σύνολο των πολιτικών παρατάξεων των φοιτητικών συλλόγων, οι οποίες ως στόχο έχουν την επώαση ψήφων για τα κομματικά επιτελεία και εξεύρεση στελεχών για τον κομματικό σωλήνα.

Ένα τέτοιο γεγονός ωθεί τους συμμετέχοντες αντί να αναζητούν και να πολεμούν για το γενικό καλό να παλεύουν για το κομματικό καλό, γεγονός που διογκώνεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο των ετών.

Βαμμένα με συνθήματα κτήρια, φοιτητικές εστίες - αποθήκες ναρκωτικών και νομιμοποίηση της βίας με άλλοθι την πολιτική διαφωνία αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του σύγχρονου ελληνικού Πανεπιστημίου.

Η ΠΟΙΚΣΥΔΑ έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα που προκαλείται, δεν χρειαζόμαστε ψήφους για να το κάνουμε, μόνο εθελοντική εργασία και ιδέες. Καταργήσαμε τα χρώματα από τα κομματικά παγκάκια της σχολής, σβήσαμε 528 συνθήματα από τοίχους σε όλες τις σχολές, τα κουτιά από τα χρώματα τα χρησιμοποιήσαμε ως κάδους στα αμφιθέατρα που δεν είχαν κ.ο.κ.

Δεν δικαιολογείται κομματικά ψηφοδέλτια άνω των 100 ατόμων να μην μπορούν να οργανωθούν έτσι ώστε να βοηθούν ουσιαστικά και όχι τυπικά. Δεν χρειαζόμαστε κόμματα στις σχολές για να τις βελτιώσουμε, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη των πατεράδων μας και να πάμε την Ελλάδα ένα βήμα μπροστά.

Πριν φύγουμε από το Πανεπιστήμιο και αυτή τη φορά ελπίζουμε να έχουμε βάλει το λιθαράκι που χρειάζεται ώστε να αλλάξει η απελπιστική αυτή κατάσταση που δεν εξυπηρετεί κανέναν εκτός από τους ακραίους.» 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr