Οι 13 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Πατρών που αποφάσισαν την συμμετοχή τους στο πανφοιτητικό συλλαλητήριο

Οι 13 φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών και ΤΕΙ Πατρών που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανφοιτητικό συλλαλητήριο

Μέχρι στιγμής 73 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά και 13 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στην Πάτρα πήραν απόφαση μετά από Γ.Σ. να συμμετάσχουν στο πανφοιτητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η του Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση που απέστειλε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Πάτρας στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:


«Μετά από πολύ καιρό γίνεται αισθητή, η διεξαγωγή πολλών γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας,  με μαζική συμμετοχή των φοιτητών, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις με αιτήματα που αφορούντην στελέχωση των τμημάτων τους με επαρκές καθηγητικό προσωπικό, την αναγκαία χρηματοδότηση  για την λειτουργεία των τμημάτων τους, το να μην πεταχτεί η παιδαγωγική επάρκεια έξω από το πτυχίο των καθηγητικών σχολών.

Συνολικά μέσα σε μία εβδομάδα έχουν διεξαχθεί γενικές συνελεύσεις σε 12 φοιτητικούς συλλόγους που οι φοιτητές συμμετείχαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν γύρω από τα ζητήματα των σπουδών τους αλλά και το εργασιακό τους μέλλον και πήραν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις με σκοπό την υλοποίηση όλων των αιτημάτων τους. 

Αποτελεί μια πρωτοφανής, για τα τελευταία χρόνια, αγωνιστική διάθεση που παρά τα εμπόδια και τονεκφυλισμόπου κυριαρχούν δείχνει πως όταν ο φοιτητές βγουν μπροστά και κάνουν υπόθεση δική τους την οργάνωση του αγώνα τους μπορούν να τα καταφέρουν.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο φοιτητικός σύλλογος της Επιστήμης Υλικών που παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων οι φοιτητές πήραν αγωνιστική απόφαση μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, λέγοντας σχεδόν ομόφωνα όχι στην παραπέρα υποβάθμιση των σπουδών τους.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν οι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και σε άλλους συλλόγους μπροστά και στο πανφοιτητικό συλλαλητήριο στις 1Νοέμβρη που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή 73 φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά και 13 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στην Πάτρα (Φυσικό, Φαρμακευτική, Εστίας, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Επιστήμης Υλικών, Φιλοσοφία, ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ από ΤΕΙ. Επιπλέον απόφαση έχουν πάρει το Α έτος των Πολιτικών Μηχανικών, το Α και Β έτος των Μηχανολόγων Μηχανικών και το συντονιστικό επιτροπών μετεγγραφέντων φοιτητών (Νηπιαγωγοί, Μηχανολόγοι, Ιατρική, Μηχανικοί Η/Υ). 

Φαίνεται ότι παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αναβάθμιση των σπουδών, οι φοιτητές δεν τσιμπάνε και δεν πέφτουν στην παγίδα ούτε της αναμονής, ούτε της προσμονής για κάτι καλύτερο, ενώνονται, οργανώνονται, διεκδικούν δίχως να πηγαίνουν ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες τους.»

Αναστάτωση στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών - Βγήκαν έξω οι φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr