Μια θέση Υποψηφίου Διδάκτορα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μια θέση Υποψηφίου Διδάκτορα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών

Μια θέση είναι διαθέσιμη για την εκπόνηση διδακτορικού στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα τη σύνθεση και μελέτη νέων νανοϋλικών βασισμένων σε υποστυλωμένο γραφένιο.

Ο υποψήφιος/α που θα επιλεγεί θα πρέπει να κατέχει Master στη Χημεία ή Χημική Μηχανική, το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο στην οργανική συνθετική χημεία καθώς επίσης ισχυρό κίνητρο και θέληση για την πραγματοποίηση έρευνας υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με Φορέα Υποδοχής του Έργου το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ).


Την ενημερωτική σελίδα με όλες τις προκηρύξεις διδακτορικών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Προηγούμενη εμπειρία στην οργανική σύνθεση, στη σύνθεση και το χαρακτηρισμό πορωδών σκελετικών υλικών όπως τα Μέταλλο–Οργανικά Πλέγματα (MOFs) ή στα Ομοιοπολικά–Οργανικά Πλέγματα (COFs) καθώς και στη χημική τροποποίηση γραφενίου, θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν. Το πρόγραμμα προσφέρει χρηματοδότηση για την εκπόνηση διδακτορικού για 3 έτη. Απαραίτητο προσόν είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας. O Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Δρ. Εμμανουήλ Κουκάρας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν:

(α) συνοδευτική επιστολή (cover letter) στην οποία θα εξηγούν το ενδιαφέρον τους για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, αναφέροντας το όποιο σχετικό υπόβαθρο ή/και εμπειρία και

(β) πλήρες βιογραφικό στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε ποια Πανεπιστήμια εκπονήθηκαν οι περισσότερες διδακτορικές διατριβές

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr