150 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν καθηγήτρια για καψόνια

150 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν καθηγήτρια για καψόνια

«Καψόνια» από συγκεκριμένη ακαδημαϊκό καταγγέλλουν φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, κάνοντας λόγο για «αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και απόλυτες συμπεριφορές, αναφορικά με τον τρόπο και τις μεθόδους διδασκαλίας».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι φοιτητές στον πρόεδρο του Τμήματος, η ακαδημαϊκός ακύρωσε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις, εργασία που τους είχε ανατεθεί πριν δυο μήνες και η πλειοψηφία των φοιτητών είχε ετοιμάσει, για τη σύνταξη ερωτηματολόγιων για τα social media.


Της πρωτοφανούς ακαδημαΐκής διαδικασίας, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, ακολούθησαν «απειλές» για απουσίες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο «Tempo24» καθηγήτρια φέρεται να τους ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πως δεν μπορούν να έχουν παραπάνω από μια απουσία στο μάθημά της, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να δώσουν και εξετάσεις και πως η εργασία θα μετρήσει κατά 50%, όσον αφορά την βαθμολογία στο μάθημά της.

Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα η Πανεπιστημιακός, για ακόμα μια φορά επέδειξε αδικαιολόγητη συμπεριφορά, σύμφωνα με την καταγγελία. Την ώρα που βρισκόταν στο αμφιθέατρο φέρεται να αποχώρησε, χωρίς να δώσει εξηγήσεις λέγοντας στους φοιτητές «παίρνετε όλοι απουσία»! Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση κάποιων φοιτητών, οι οποίοι της επιτέθηκαν φραστικά, μη αντέχοντας, όπως υποστηρίζουν, τον εμπαιγμό.

Λίγες ημέρες αργότερα οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, καθώς μέσω ενός ακόμα email, η Πανεπιστημιακός φέρεται να τους ενημέρωσε πως η εργασία ακυρώνεται και η εξέτασή τους θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο από το γραπτό τους. Αιτιολογικό της απόφασης, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξαν σε βάρος της.

Ένα ακόμα μελανό σημείο στη «προβληματική» σχέση φοιτητών – Καθηγήτριας είναι όπως υποστηρίζουν οι πρώτοι, το γεγονός πως η Πανεπιστημιακός, έχει προγραμματίσει τις ώρες συνάντησης που μπορούν να έχουν μαζί της, τις ίδιες ώρες που έχει μάθημα, κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού μαζί της.

Την Τρίτη τουλάχιστον 150 φοιτητές, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης και Επιχείρησης, στον οποίο γνωστοποίησαν την κατάσταση. Στο πλαίσιο προφορικής έρευνας, η εν λόγω καθηγήτρια φέρεται να αντέκρουσε τις καταγγελίες, με τον ισχυρισμό πως έγινε αποδέκτης λεκτικής βίας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ζητήσει και από τις δυο πλευρές την προσκόμιση στοιχείων και σε περίπτωση που προκύψουν βάσιμα στοιχεία τότε, θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κι ενώ το θέμα έχει ήδη λάβει διαστάσεις, χθες η καθηγήτρια επέδειξε για άλλη μια φορά προκλητική συμπεριφορά, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές, καθώς αφού τους ενημέρωσε για διπλό μάθημα, μόλις βρέθηκαν όλοι στο αμφιθέατρο, φέρεται να το ακύρωσε επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr