Κατάληψη της Πρυτανείας και Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών!

Κατάληψη της Πρυτανείας και Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών!

Απο το πρωί ο φοιτητικος σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησε από νωρίς το πρωί σε κατάληψη της Πρυτανείας και της σχολής μετα απο απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, με συμμετοχή περισσοτερων απο 500 φοιτητών.

Οι φοιτητές δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τους λόγους που τους οδήγησαν να προβούν σε κατάληψη της Πρυτανείας, συγκεκριμένα αναφέρουν:


Η απόφαση για κατάργηση της διπλής εξεταστικής είναι άδικη. Η διπλή εξεταστική είναι η ελάχιστη διευκόλυνση την ώρα που η πλειοψηφία των φοιτητών δεν μπορούν να σπουδάζουν απρόσκοπτα. Πολλοί δουλεύουμε από το πρώτο έτος, άλλοι αναγκάζονται να φύγουν από την Πάτρα λόγο του τεράστιου κόστους ενοικίασης. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η αδιαφορία της Συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος ΠΜ Πάτρας είναι εξοργιστική.

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία, δεν ανεχόμαστε να είμαστε το μόνο τμήμα στο Πανεπιστήμιο που καταργείται η διπλή εξεταστική.

Απαιτούμε από την Πρυτανεία το Υπουργείο Παιδείας και κάθε εμπλεκόμενο να πάρουν μέτρα για την επαναφορά της διπλής εξεταστικής.

Προχωραμε σε:

  • Καταληψη της σχολής μέχρι και την Τετάρτη 16/05, με εκ νέου Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 17/05 με νέο ΔΣ και ανοιχτή σχολή
  • Καταληψη της Πρυτανείας αύριο 11/05, προκειμενου να πιέσει για νέο τμήμα με την απόφαση του συλλόγου
  • Ενημερωση των φοιτητικών συλλόγων
  • Παρασκευη 11:00 όλοι στη σχολή σε συντονισμό για την παραπέρα δράση του συλλόγου
  • Καθημερινή δράση στη σχολή με κινητοποιήσεις στην κοσμητεία και την περιφέρεια.

- ΣΉΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΎΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ 12:00

- ΑΎΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΆΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΊΑ ΣΤΙΣ 7:00

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr