Νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών - Τι καταγγέλλουν!

Νέα κινητοποίηση στην Πρυτανεία από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών - Τι καταγγέλλουν!

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας που την ίδια ώρα που ενώ η κινητοποίηση ήταν προκαθορισμένη, η Πρυτανεία σήμερα ήταν κλειστή» τονίζουν στην ανακοίνωση που απέστειλαν πριν από λίγο στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συγκεκριμένα ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Σήμερα Τρίτη 20/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι του Φυσικού, θεατρικών σπουδών, Νηπιαγωγών, Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων, Φιλοσοφίας ,Πολιτικών μηχανικών, Αρχιτεκτόνων πήραν απόφαση να κινητοποιηθούν στη Πρυτανεία για τα ζητήματα των σχολών και τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της Πρυτανείας που την ίδια ώρα που ενώ η κινητοποίηση ήταν προκαθορισμένη, η Πρυτανεία σήμερα ήταν κλειστή.

Την ώρα που ανησυχούμε για τις σπουδές μας 

  • που διεκδικούμε να μην αποσπαστεί η παιδαγωγική-διδακτική επάρκεια από το πτυχίο μας 
  • Να μην μπούνε δίδακτρα στα μεταπτυχιακά 
  • Να έχουμε σπουδές και ζωή στο ύψος των αναγκών μας 

Η Πρυτανεία επιλέγει να παίζει κρυφτό και να μην δίνει απαντήσεις 

Όμως εμείς ξέρουμε ότι η στάση της Πρύτανης είναι πάγια και σταθερή. Τήρηση όλων των νόμων της Κυβέρνησης και των μνημονίων, υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ, που αυτά μαζί αφήνουν στο απυρόβλητο τις σπουδές μας και το μέλλον μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ

Το επόμενο διάστημα καλούμε όλους τους φοιτητές να προβληματιστούν από τη στάση που έχουν οι Κυβερνήσεις και η Πρυτανεία ως προς τα δικαιώματα τους.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν απάντηση μέσα από τα όργανα τους και τις Γενικές συνελεύσεις.

Οργανώνουμε συνελεύσεις ετών παντού, για τη ζωντάνια των συλλόγων μας και για να μπει καθετί στο τραπέζι που προβληματίζει όλους τους φοιτητές.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr