Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κλείδωσαν στο γραφείο του τον διευθυντή της φοιτητικής εστίας (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών κλείδωσαν στο γραφείο του τον διευθυντή της φοιτητικής εστίας

Οι φοιτητές απειλούνται με έξωση από το ξενοδοχείο όπου μένουν και προέβησαν σε αυτήν την κίνηση για να βρεθεί άμεσα λύση για τη διαμονή τους.

Πρώτη Ενημέρωση


Κλειδωμένος στο γραφείο του βρίσκεται από τις 14.30 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, ο διευθυντής της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Αθανασόπουλος.

140 φοιτητές της φοιτητικής εστίας που όμως ελλείψει δωματίων στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, διαμένουν στα ξενοδοχεία «Δελφίνι» και στο «Άδωνις», κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο καθώς απειλούνται άμεσα με έξωση, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν και να κλείσουν τον διευθυντή της εστίας στο γραφείο του, ζητώντας άμεση λύση του προβλήματος.

Νεότερη Ενημέρωση

Στο πόδι βρίσκονται 140 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Πάτρας, λόγω έλλειψης χωρητικότητας της Φοιτητικής Εστίας Πατρών.

Τα δύο ξενοδοχεία, όπως αναφέρει o Διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας Πατρών Γιώργος Αθανασόπουλος, από το τέλος Οκτωβρίου είναι χωρίς συμβάσεις, καθώς ενώ έληξαν, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης, δεν έχει προχωρήσει σε ανανέωση, ενώ οφείλονται χρήματα από τον περασμένο Ιανουάριο.

Αποτέλεσμα είναι οι ξενοδόχοι να στείλουν επιστολή - τελεσίγραφο για τακτοποίηση υποχρεώσεων ως το τέλος του μήνα, αλλιώς τα παιδιά θα πρέπει να αφήσουν τα δωμάτια.

«Φοιτητές ήταν νωρίτερα στο γραφείο μου. Έχουν δίκιο. Μίλησα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, ζητώντας να τακτοποιήσει το θέμα σήμερα», τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα στη Φοιτητική Εστία Πατρών παραμένουν και σύμφωνα με τον Διευθυντή ξεμένουν ξανά από πετρέλαιο θέρμανσης.

«Μαζί με τους διευθυντές όλων των Φοιτητικών Εστιών έχουμε ζητήσει εγγράφως από τις 8 Ιανουαρίου συνάντηση στο Ίδρυμα Νεολαίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις Φοιτητικές Εστίες και ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση», δηλώνει ο Γιώργος Αθανασόπουλος στο TheBest.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr