Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Πανεπιστήμιο ΠατρώνΚατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη από φοιτητές του Ιδρύματος. Οι φοιτητές διεκδικούν να δοθούν άμεσα δωρεάν συγγράμματα σε όλους και να στεγαστούν οι φοιτητές που έχουν μείνει απέξω απο την εστία του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που απέστειλαν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:


Σήμερα Πέμπτη 19/10 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της Πρυτανείας απο φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου. Η κατάληψη αυτή αποτέλεσε απόφαση συνελεύσεων των φοιτητών που έγιναν αυτή την εβδομάδα. 

Μπροστά σε αυτή τη συμβολική δράση οι φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους και διεκδικούν να δοθούν άμεσα δωρεάν συγγράμματα σε όλους τους φοιτητές, να στεγαστούν τώρα οι φοιτητές που έχουν μείνει απέξω απο την εστία. 

Απο τη μια  τα προβλήματα των φοιτητών όλο και διογκώνονται, το κόστος σπουδών αυξάνεται και η παιδεία γίνεται προϊόν προς αγορά για τους φοιτητές  . Συγκεκριμένα τα συγγράμματα που δεν έχουν δοθεί κοστίζουν 600 ευρώ μέσο όρο το χρόνο, η μετακίνηση είναι τεράστιο έξοδο για εμάς και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλα μας ετοιμάζουν να μπούμε σε ένα εργασιακό τοπίο με κακοπληρωμένη δουλειά, ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα.

Απο την άλλη η Πρύτανης εκβιάζει τους φοιτητές να μην κινητοποιούνται. Συγκεκριμένα σήμερα στη κατάληψη παρόλου που οι φοιτητές πίεζαν ετσι ώστε να ανοίξει το τμήμα εκείνο που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για το στεγαστικό επίδομα ,η Πρύτανης οχι μόνο δεν επέτρεψε αυτή τη κίνηση αλλά με τηλεφωνική συνομιλία εκβίαζε τους φοιτητές να μην κινητοποιούνται. Συγκεκριμένα λέγοντας τους οτι αφού πήρατε αυτή την απόφαση θα υποστείτε τις συνέπειες.

Καταγγέλλουμε  τη στάση των Πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου που έχουν ως στόχο να προπηλακίσουν και να σπάσουν το αγώνα των φοιτητών. Είναι οι ίδιοι που την ώρα που η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη δεν δυσκολεύονται στο να βρούν λύσεις οπως το να πληρώνουμε περισσότερα  (οπως είχε δηλώσει η Πρύτανης περι αντιτίμου στη σίτιση και τη στέγαση σε Κινητοποίηση τη Πέμπτη 12/10).

Την απάντηση τους θα την πάρουν με την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των φοιτητών στους αγώνες που θα γίνουν με κορύφωση το Πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων στις 7 Νοέμβρη. Καλούμε όλους τους φοιτητές να υψώσουν το ανάστημα τους, να βάλουν τη σφραγίδα τους στον αγώνα ενάντια στη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Η μόνη δύναμη μας είναι η πάλη μας 

Δεν θα μας εμποδίσει κανένας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr