ΠΑΜΑΚ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού που διοργανώθηκε στις Σέρρες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, το δεύτερο ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, το οποίο διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και υλοποίησε το Γραφείο Προγραμμάτων Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), στις Σέρρες.

Σαράντα συμμετέχοντες, από όλη την Ελλάδα, καθώς και το εξωτερικό, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος πρόκειται να πιστοποιηθούν ως Ξεναγοί από το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού, διαθέτοντας το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο του Επιμελητηρίου Σερρών με την παρουσία του Προέδρου του, Χρήστου Μέγκλα, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας, Ι. Μωυσιάδη, εκπροσώπου της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, τοπικών αρχών, της επιστημονικά υπεύθυνης του προγράμματος αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένης Γ. Γαβρά και του Διευθυντή Σπουδών των Προγραμμάτων Εξειδίκευσης αφ. καθηγητή Ιωάννη Λαζαρίδη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος διάρκειας 240 ωρών, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και άλλων πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν επισκέψεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός του νομού Σερρών, με στόχο να καταρτιστούν βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης. Έτσι, οι συμμετέχοντες μετείχαν σε μια σύγχρονη επιμορφωτική διαδικασία, συνδυάζοντας άμεσα  την θεωρητική γνώση με το πραγματικό περιβάλλον εφαρμογής της.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr