ΠAMAK, pamak, φοιτητικά party, χώρο, Ιδρύματος,φοιτητική παράταξη Τέλος στα… φοιτητικά πάρτι στον χώρο του Ιδρύματος βάζει το ΠΑΜΑΚ!

Τέλος στα… φοιτητικά πάρτι στον χώρο του Ιδρύματος βάζει το ΠΑΜΑΚ!

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έπειτα από τη διεξαγωγή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 9 Οκτωβρίου 2015 «πάρτι» στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου από πολιτική φοιτητική παράταξη, προκειμένου να προβεί σε πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης, ανακοινώνει τα εξής:

Η ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΠΑΜΑΚ στο FACEBOOK (ΕΔΩ)


Πρώτον, εδώ και χρόνια, οι Πρυτανικές Αρχές δε δίνουν άδεια για τη διεξαγωγή «πάρτι» στους χώρους του Πανεπιστημίου, διότι αυτό προφανώς δεν συνάδει με τους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς (ή έστω και ψυχαγωγικούς  με ευρύτατη ερμηνεία του όρου) στόχους του Ιδρύματος, αλλά κι επειδή έχουν την αυτονόητη και εκ του Νόμου  υποχρέωση να διασφαλίζουν τη δημόσια περιουσία και την ομαλή λειτουργία του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Παρόλα αυτά υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις και στο παρελθόν, κατά τις οποίες διεξήχθησαν αυθαίρετα παρόμοιες εκδηλώσεις, κάποιες μάλιστα φορές με σημαντικές επιπτώσεις στο κύρος και στα οικονομικά του Ιδρύματος.

Δεύτερον, επειδή είναι εύλογο, έπειτα από το πρόσφατο περιστατικό εμπρησμού στο χώρο του υπογείου πάρκινγκ του Ιδρύματος, να έχει δημιουργηθεί αυξημένη ανησυχία για την ασφάλεια του συνόλου των εγκαταστάσεων, αλλά ακόμη -και κυρίως- για την σωματική ακεραιότητα των φοιτητών και του προσωπικού, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και ο πιθανός κίνδυνος ζωής. Και είναι γνωστό, ότι η οργάνωση και η διεξαγωγή τέτοιων εκδηλώσεων υπόκειται σε αυστηρότατους όρους ασφαλείας.

Τρίτον -και αυτό μάς είναι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο και ως εικασία ή ως υπόθεση- επειδή συνέβη σε ανάλογες περιπτώσεις να έχουν εγερθεί ζητήματα παράνομης οικονομικής δραστηριότητας από τους διοργανωτές και τους προμηθευτές των εν λόγω «πάρτι», καθώς κανένας επίσημος έλεγχος δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί σε αυτά και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική Πολιτεία έχει βρεθεί στην ανάγκη να «κηρύξει πόλεμο» κατά της φοροδιαφυγής, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όταν εκπρόσωπος της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης επισκέφτηκε προ ημερών τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, έλαβε κατηγορηματικά αρνητική απάντηση για τη δυνατότητα διεξαγωγής «πάρτι» στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η απάντηση του εκπροσώπου αυτού ήταν ότι, «εμείς θα το κάνουμε» και πως αν συναντήσουμε αντίδραση, «θα φτάσουμε μέχρι τα άκρα».

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι αγνοήθηκε η ρητή απαγόρευση από τον Πρύτανη της διεξαγωγής του «πάρτι» μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα πέραν όλων των άλλων να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου και να επιβαρυνθεί οικονομικά το Ίδρυμα με τον καθαρισμό των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν, οι Πρυτανικές Αρχές θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν την Πολιτεία και την Κοινωνία για την καταπάτηση του Νόμου, καθώς και των βασικών αρχών επιστημονικής και δημοκρατικής λειτουργίας ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Επισημαίνουν προσθέτως, ότι η ανοχή τους σε παρόμοιου είδους φαινόμενα έχει εξαντληθεί και είναι έτοιμες να κινήσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να διασφαλίσουν τις αρχές της νομιμότητας και διαφάνειας.

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr