Να σταματήσει ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Να σταματήσει ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠαΜακ,

Σας καλούμε να υπογράψτε και εσείς το ψήφισμά μας για την ανεξέλεγκτη αφισοκόλληση στο Πανεπιστήμιό μας. 


Διαβάστε το κείμενο στο παρακάτω link, υπογράψτε το γράφοντας το email σας και προωθήστε το σε όποιον ενδιαφέρεται.

https://secure.avaaz.org/el/petition/pamak_perivalon_afises/edit

Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες αφίσες, φοιτητικών παρατάξεων κυρίως, ‘στολίζουν’ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Για την παραγωγή τους: κόβονται δέντρα για την κατασκευή του χαρτιού, κατασπαταλάται νερό για την επεξεργασία του χαρτοπολτού και μολύνεται το περιβάλλον από την επεξεργασία και απόρριψη τους. Ενδεικτικά, από ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων και 18cm διαμέτρου, παράγονται περίπου 1.300 τέτοιες αφίσες. Για την παραγωγή των αφισών μόνο για την βδομάδα της φοιτητικής προεκλογικής περιόδου, κόβονται δύο τέτοια δέντρα. Αναλογικά, το περιβαλλοντικό κόστος για όλη την χρονιά είναι τεράστιο. 

Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές) να συνυπογράψουν το ψήφισμά μας. Απαιτούμε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση αφισών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο είναι το πρώτο πράσινο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση EMAS από το 2005 και στοχεύει να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικά φιλικού Ιδρύματος.

Καλούμε, επίσης, τους φοιτητές των παρατάξεων να επιλέξουν περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους προβολής (π.χ. ίντερνετ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ) και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Πανεπιστήμιό μας.

Συμβούλιο Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EMAS

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr