Απονομή βραβείων σε φοιτητές, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τη συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας

Οι τρεις καλύτερες εργασίες που εκπονήθηκαν από φοιτητές που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό με θέμα «Η διμερής οικονομική και πολιτική συνεργασία Βουλγαρίας και Ελλάδας ως μοντέλο διεθνών σχέσεων και παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» θα βραβευθούν την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ημερίδας η οποία θα διεξαχθεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ον όροφο του Πανεπιστημίου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ οργανωτές του διαγωνισμού είναι:

το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με τίτλο: «Master’s Degree in politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία και

το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη

Ο φοιτητικός διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Συνολικά κατατέθηκαν 11 εργασίες. Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους Βασίλ Βάλτσεβ,  Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Μαραντζίδη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δημήτριο Σταματόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Γεώργιο Χρηστίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η επιτροπή κατόπιν αξιολόγησης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων αποφάσισε την κατάταξη των βραβευθέντων εργασιών με την έξης σειρά:

Α΄ Βραβείο (800 ευρώ)

Η εργασία της Αποστολίας Γουγούση,  μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. «Master’s Degree in politics and Economics of Contemporary Eastern and Southeastern Europe» του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Β΄ Βραβείο (500 ευρώ)

Η εργασία της Αθανασίας Μουνταλά, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Π.Μ.Σ. «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία» του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γ’ Βραβείο (200 ευρώ)

Η εργασία της Έλλης Κουριαννίδου,  φοιτήτριας του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιος Ορφανός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής, ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας, Βασίλ Βάλτσεβ, η Προϊστάμενη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Συνεργασίας του Διπλωματικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αντελίνα Τόμοβα, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, Σταμάτης Θεοδωρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, Μίνκο Γκερτζίκοβ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr