Εξατομικευμένες και εξ αποστάσεως οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Εξατομικευμένες και εξ αποστάσεως οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Διαφορετικές από ό,τι συνήθως θα είναι οι φετινές «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι επικεφαλής του οποίου επιχειρούν να δώσουν και θετική έννοια στη λέξη της εποχής “COVID” με τον τίτλο που δίνουν στη φετινή διοργάνωση: «C.O.V.I.D.- Διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας ΠΑΜΑΚ: Career Opportunities by Viral Interactions and Dialogues».

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της διοργάνωσης είναι ότι για την κάθε εταιρία οργανώνεται από το Γραφείο Διασύνδεσης ξεχωριστή, διαδικτυακή Ημέρα Καριέρας, στην οποία θα γίνεται παρουσίαση της εταιρίας και συνεντεύξεις με υποψηφίους που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε αυτήν. Οι διαδικτυακές Ημέρες Καριέρας θα διαρκέσουν όλο τον Ιούνιο και ίσως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς από τα μέχρι τώρα στοιχεία το ενδιαφέρον τόσο των εταιριών όσο και των υποψηφίων είναι ιδιαίτερα αυξημένο.


Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή εταιριών είναι όσες α) έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεντεύξεων, με ευθύνη στους περιορισμούς της προστασίας προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων και β) όσες παρέχουν άμεσα διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης στα πεδία σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο προετοιμασίας των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, διαδικτυακό σεμινάριο για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και την προετοιμασία για την συνέντευξη, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 300 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι!

Όπως επισημαίνει η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης, Σοφία Παναγιωτίδου, «το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους τελειόφοιτους και νέους αποφοίτους του Ιδρύματος, καθώς και με συνέπεια προς την εγχώρια αγορά εργασίας, προχώρησε στη διοργάνωση διαδικτυακών Ημερών Καριέρας, έτσι ώστε να μην χαθεί η φετινή χρονιά. Προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες και προτείναμε στις εταιρίες την διοργάνωση διαδικτυακών εταιρικών συνεντεύξεων, πρόταση η οποία έγινε με ενθουσιασμό δεκτή. Αυτές τις ημέρες συνεργαζόμαστε με τις εταιρίες για τη διαμόρφωση του προγράμματος των συνεντεύξεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως σε διάφορες πλατφόρμες επικοινωνίας».

Στις συνεντεύξεις μπορούν να συμμετέχουν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις συνεντεύξεις που μπορεί να δώσει κάθε υποψήφιος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr