Η Υπουργός Παιδείας εγκαινίασε το περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκαινίασε το περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εγκαινίασε σήμερα το πρωί τον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο περίπτερο 14 Akademia (stand 25) της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την υπουργό, που συνόδευαν ο αρμόδιος υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Απόστολος Δημητρόπουλος, υποδέχθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές, με επικεφαλής τον Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανό Δ. Κατρανίδη, ενώ παραβρίσκονταν Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων και πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Η κ. Κεραμέως ξεναγήθηκε από τον κ. Κατρανίδη στα εκθέματα του Ιδρύματος και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, της έγινε παρουσίαση ενός εκπαιδευτικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού, που δημιουργήθηκε για την περίοδο της Έκθεσης και που στόχο έχει την εξοικείωση των νέων με την επιχειρηματικότητα. Όσοι, μάλιστα, νέοι λάβουν μέρος στο παιχνίδι και κερδίσουν, θα μετάσχουν σε κλήρωση για δύο πλήρεις υποτροφίες στο  επόμενο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια η υπουργός φάνηκε να μένει εντυπωσιασμένη από ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας, που δίνει τη δυνατότητα κάποιος να μελετήσει και να ψηλαφίσει εικονικά τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Η κ. Κεραμέως, μάλιστα, φόρεσε και η ίδια τα ειδικά γυαλιά και με τα χειριστήρια του συστήματος «έπιασε» και «είδε από κοντά» τον διάσημο Μηχανισμό, δείγμα της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων.

Επόμενος σταθμός της υπουργού ήταν τα εκπαιδευτικά ρομπότ της Ακαδημίας Ρομποτικής, όπου και ενημερώθηκε για την κοινωνική διάσταση που μπορεί να αποκτήσει η τεχνολογία μέσα από ειδικές ρομποτικές κατασκευές, ενώ τέλος πληροφορήθηκε και για τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, της προσφέρθηκαν από τις Πρυτανικές Αρχές πληροφοριακό υλικό, βιβλία των Εκδόσεων και αναμνηστικά  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Την υπουργό Παιδείας υποδέχθηκε ο Πρύτανης, Στ. Κατρανίδης

Ενημέρωση για το ηλεκτρονικό παιχνίδι για την επιχειρηματικότητα

Η κ. Κεραμέως ενημερώθηκε για την εικονική παρουσίαση του Μηχανισμού των Αντικηθύρων

Η κ. Κεραμέως δοκίμασε τον μηχανισμό εικονικής πραγματικότητας

Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά ρομπότ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr