Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας για νέους 14-18 ετών στο ΠΑΜΑΚ

Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας για νέους 14-18 ετών στο ΠΑΜΑΚ

Η επιλογή καριέρας, η ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου, ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης, η στρατηγική και η καινοτομία θα είναι ορισμένα από τα αντικείμενα με τα οποία θα εξοικειωθούν νέοι και νέες από 14 έως 18 ετών που θα παρακολουθήσουν το 4ο Θερινό Σχολείο Επιχειρηματικότητας «ThesSummerSchool», από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στις έξι ημέρες που θα διαρκέσει το πρόγραμμα, οι έφηβοι, που βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους, θα έχουν τη σημαντική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και να αποκτήσουν προσωπική άποψη για το αν τους ενδιαφέρει και το πώς μπορούν να «βαδίσουν» στο μονοπάτι της.


Το Θερινό Σχολείο θα διεξάγεται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη μέσω μελέτης περιπτώσεων, να διδαχθούν από τις εμπειρίες των προσκεκλημένων ομιλητών - διακεκριμένων στελεχών του χώρου - και να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη στις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σε δύο πρωτοπόρες επιχειρήσεις-φορείς: την OK!Thess και την Cavazos Thes3D.

Για πρώτη φορά φέτος, πέρα από το κανονικό πρόγραμμα, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019, όσοι συμμετέχοντες το επιθυμούν, μπορούν να πάρουν μέρος δωρεάν σε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, στο στυλ των Escape rooms. Το thEscape, που έχουν σχεδιάσει φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συμμετείχε στο διαγωνισμό StartUp2019 του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων - Junior Achievement Greece, διαδραματίζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχει στόχο την επαφή των συμμετεχόντων με την επιχειρηματικότητα της πόλης κατά την περίοδο της μεγάλης πυρκαγιάς του 1917, την επίλυση γρίφων και τη διασκέδαση.

Μετά από χορηγία του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», όσοι νέοι δηλώσουν συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο μέχρι τις 14 Ιουνίου 2019 (ή μέχρι την κάλυψη του ποσού της διαθέσιμης χορηγίας) θα επιχορηγηθούν κατά 50%, οπότε το κόστος συμμετοχής θα περιοριστεί στα 100€. Για το διάστημα 14-19 Ιουνίου, όταν και κλείνουν οριστικά οι εγγραφές, το κόστος συμμετοχής θα επανέλθει στα 200€/άτομο ή 180€/άτομο για ομαδικές εγγραφές.

Το Θερινό Σχολείο, το οποίο εξελίσσεται σε ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας - ISeB (Information Systems & e-Business) του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Ομίλου

«Ελληνικά Πετρέλαια», των Εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ Α.Ε., της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., της εταιρείας Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Employ, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δοθεί στους μαθητές πιστοποιητικό συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2310-891.227, με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του θερινού σχολείου. 

περίγραμμα ThesSummerSchool

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr