Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Σπύρος Μιλτιάδης, στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Κατρανίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας το οποίο έχει εμπεδωθεί μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε τομείς εκπαιδευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολυετή επιτυχημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου τόσο με το Γενικό Προξενείο όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συζητήθηκαν τρόποι για την από κοινού εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και αποφασίστηκε η ανανέωση της υπάρχουσας συνεργασίας. 

Ως επιστέγασμα του καλού κλίματος, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και συγκεκριμένα ο κ. Μιλτιάδης προσέφερε στον κ. Κατρανίδη αντίγραφο αρχαίου ειδωλίου του Πωμού, από το 3.000 π.Χ., ενώ ο κ. Κατρανίδης δώρισε στον Κύπριο διπλωμάτη το Λεύκωμα των 60 χρόνων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και αντίστοιχο αναμνηστικό νόμισμα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr