Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ενημέρωσης Πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας‏

Τους πρωτοετείς φοιτητές του, οι οποίοι κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, υποδέχθηκε σήμερα μέσα σε ένα πανηγυρικό και εγκάρδιο κλίμα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Καλωσορίζοντας τους νέους φοιτητές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η έναρξη των σπουδών τους συμπίπτει με την έναρξη της δικής του θητείας και ο χρόνος της λήξης της με την ολοκλήρωση της δικής τους φοιτητικής διαδρομής, τους κάλεσε σε μια κοινή προσπάθεια και ένα κοινό στόχο, έτσι ώστε, μέσα από την κατάκτηση και την παραγωγή της γνώσης, την επιδίωξη της αριστείας και δημιουργίας των προϋποθέσεων ρεαλιστικής εκπλήρωσης των ονείρων και των φιλοδοξιών τους, να είναι όλοι στο τέλος περήφανοι για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στην ομιλία του ο κ. Ζαπράνης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες της σημερινής νεολαίας να ανοίξει νέους ορίζοντες καταρρίπτοντας τα τείχη της κρίσης, και να είναι ο οικοδόμος μιας νέας εποχής, με το πάθος της για την πρόοδο, την απαίτηση για αξιοκρατία, την κοινωνική της ευαισθησία, τη θέληση για αριστεία και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης καινοτόμου και αποτελεσματικής επιχειρηματικότητας.


Ο ίδιος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην κατεύθυνση αυτή έχει να παρουσιάσει έργο και κάλεσε τους φοιτητές να πιστέψουν στον εαυτό τους και με τις επιλογές τους, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το Πανεπιστήμιο με το καταρτισμένο και πρόθυμο προσωπικό του, καθώς και τις υποδομές του, να διεκδικήσουν το καλύτερο μέλλον.

Αναφερόμενος στα κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το χωροταξικό, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει ήδη επαφές με φορείς της Πολιτείας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να βρεθούν νέες εγκαταστάσεις όπου θα μπορούν να στεγαστούν κάποιες από τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια τους πρωτοετείς χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Ελευθερία Σπαθή, η οποία επισήμανε ότι μέσα από την κοινή δράση όλων των φοιτητών, ανεξάρτητα από παρατάξεις μπορούν να λυθούν προβλήματα και να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα προς όφελος και των ίδιων των φοιτητών και του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας. Ακολούθησε προβολή ενημερωτικού βίντεο σχετικού με τις δραστηριότητες που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια ο Σύλλογος Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

http://news.makedonias.gr/wp-content/uploads/2014/10/makedonias21-600x322.jpgΣτη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικοί Πάπυροι στους πρωτεύσαντες φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου, από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες των Σχολών και από τους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων.

Ακολουθούν τα ονόματα όσων φοιτητών πρώτευσαν:

Ονοματεπώνυμο

Τμήμα

Βαθμός πρόσβασης

Ναταλία Οικονόμου του Νικήτα

Οικονομικών Επιστημών

19.408

Σταύρος Τσεντεμεΐδης του Χρήστου

Οργάνωσης και

Διοίκησης Επιχειρήσεων

19.022

Σμαραγδή – Χριστίνα Παπαδοπούλου του Γεωργίου

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

19.773

Αναστάσιος Ιωαννίδης του Ιωάννη

Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

19.680

Σαββίνα Σαμαρά του Νικολάου

Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

18.329

Αθανασία Νικολαΐδου του Διαμαντή

Εκπαιδευτικής και

Κοινωνικής Πολιτικής

18.898

Γεωργία Αναστασίου του Βασιλείου

Βαλκανικών, Σλαβικών

και Ανατολικών Σπουδών

18.210

Τζων – Φρανκ – Ιωάννης Σύμκο του Ρόμπερτ-Πήτερ

Μουσικής Επιστήμης

και Τέχνης

23.190

Τέλος, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό παρουσίασε στους νεοεισαχθέντες τις δυνατότητες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο και μπορούν να αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους. Συγκεκριμένα, ενημέρωση έγινε από τις εξής υπηρεσίες:

Βιβλιοθήκη

Γραφείο Διασύνδεσης

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης

Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

ΔΑΣΤΑ

Γραφείο EMAS (Περιβαλλοντικές Δράσεις)

Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών

Τμήμα Ξένων Γλωσσών

Γραφείο Φυσικής Αγωγής

Γραφείο Erasmus

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr