Ανέλαβαν οι νέες Πρυτανικές Αρχές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ανέλαβαν οι νέες Πρυτανικές Αρχές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η εμπέδωση ενός κλίματος διαλόγου - επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, η ενίσχυση της έρευνας, η διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και ιδιαίτερα των μεταπτυχιακών και η επίλυση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος, με ευρύτερο στόχο την περαιτέρω ανάδειξη και καταξίωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα είναι μεταξύ των πρωταρχικών επιδιώξεων του νέου Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανού Κατρανίδη και των νέων Αντιπρυτάνεων, καθηγήτριας Ευγενίας Αλεξανδροπούλου και καθηγητών Δημήτριου Κυρκιλή και Δημήτριου Χανδράκη, οι οποίοι ανέλαβαν και επίσημα από προχθές, Σάββατο, τα ηνία του Ιδρύματος.

Ο νέος Πρύτανης, Στέλιος Κατρανίδης, καθηγητής  του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ευχαρίστησε  τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που τον εμπιστεύθηκαν. Τιμώντας πλήρως όλους όσοι προτίμησαν μια διαφορετική επιλογή, επισήμανε ότι το εύρος του φάσματος των δυνάμεων που συμπαρατάχθηκαν για την εκλογή του και οι εποικοδομητικές για τον κοινό στόχο προτάσεις των άλλων υποψηφίων,  δημιουργούν την υποχρέωση χάραξης μιας νέας πορείας για το Ίδρυμα, η οποία  αφενός θα βελτιώσει αδυναμίες του παρελθόντος, αφετέρου θα δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον του πανεπιστημίου, ώστε αυτό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της αριστείας, με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς αποκλεισμούς.


Ο κ. Κατρανίδης τόνισε, παράλληλα, ότι η αλλαγή κλίματος που θα επιδιώξουν, τόσο ο ίδιος όσο και οι νέοι αντιπρυτάνεις, θα στηριχθεί στην όσο το δυνατόν συχνότερη ανταλλαγή απόψεων μέσα στο πανεπιστήμιο, με σεβασμό στις γνώμες όλων, στην καλλιέργεια ισχυρότερων δεσμών με τα υπόλοιπα ΑΕΙ, αλλά ταυτόχρονα και στη βελτίωση της επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας.

Μαζί με τον κ. Κατρανίδη ανέλαβαν ως Αντιπρυτάνεις η καθηγήτρια του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών,  Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Δημήτριος Κυρκιλής και ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Δημήτριος Χανδράκης. Οι νέοι Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν, κατ’ εφαρμογή του νέου συστήματος εκλογής πρυτανικών αρχών, για πρώτη φορά από ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Η θητεία της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι τετραετής και λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.


Ο νέος Πρύτανης, Στέλιος Κατρανίδης

Το Βιογραφικό του Στέλιου Κατρανίδη εδώ.


Νέα Αντιπρυτάνης, Ευγενία Αλεξανδροπούλου

Το Βιογραφικό της Ευγενίας Αλεξανδροπούλου εδώ.


Νέος Αντιπρυτάνης, Δημήτριος Χανδράκης

Το Βιογραφικό του Δημήτριου Χανδράκη εδώ.


Νέος Αντιπρυτάνης, Δημήτριος Κυρκιλής

Το Βιογραφικό του Δημήτριου Κυρκιλή εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΠΑΜΑΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr