Νέες καταγγελίες από φοιτητές για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νέες καταγγελίες για το Πανεπιστήμιο Κρήτης από φοιτητές

Σε νέες καταγγελίες προχωρούν για ακόμη μία φορά ακόμη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Όπως καταγγέλουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, τους απαγορεύθηκε η είσοδος στο κτρίριο των εστιών και μάλιστα οι μαγνητικές κάρτες εισόδου που έχουν, απανεργοποιήθηκαν. 


Αναλυτικά τα όσα καταγγέλουν οι φοιτητές:

Δεν πέρασε ούτε βδομάδα από τότε που καταγγείλαμε το καθεστώς φυλακής που ζούμε στις Φοιτητικές εστίες Κνωσσού στο Ηράκλειο Κρήτης και με τις πράξεις τους δικαίωσαν τα λόγια μας.

Γύρω στη μία τη νύχτα χθες 21/6, διαπιστώσαμε ότι μας απαγόρευσαν την είσοδο στο κτίριο των εστιών, απενεργοποιώντας τις μαγνητικές κάρτες εισόδου. Οι 20 φοιτητές που μείναμε στην εστία για το καλοκαίρι, δεν έχουμε πρόσβαση στα δωμάτιά μας. Η εντολή αυτή δώθηκε από την προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας, Μαρία Καλλέργου Βουλγαράκη χωρίς να υπάρξει καμία προειδοποίηση.

Ο λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι διότι, όπως αναφέραμε και σε ανακοίνωση μας την προηγούμενη εβδομάδα, περίπου 35 άτομα έχουμε κάνει αίτηση για να παραμείνουμε στις εστίες το καλοκαίρι για σοβαρούς λόγους, όπως εργασία, ακαδημαικές υποχρεώσεις, ιατρικοί λόγοι κλπ, αλλά μόνο οι 16 έχουν γίνει δεκτοί. Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τελειώσει καν η εξεταστική καθώς το τελευταίο μάθημα το δίνουμε στις 23/6.

Αυτό σημαίνει ότι μας απαγορεύουν να μείνουμε στα δωμάτια μας, την ώρα που τα περισσότερα δωμάτια της εστίας μένουν άδεια και τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιούν ως ενοικιαζόμενα δωμάτια σε φοιτητές του εξωτερικού.

Σαν συνέλευση Φοιτητικών εστιών Κνωσσού έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η ιδιότητα του φοιτητή είναι μία από αυτές που τις κουβαλάμε όλο το χρόνο. Θέλουμε να μένουμε στο δωμάτιο μας και το καλοκαίρι, είτε για να διαβάσουμε σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον, είτε για να εργαστούμε και εξοικονομήσουμε χρήματα για το χειμώνα όταν δεν θα μπορούμε λόγω μαθημάτων, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε για ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, είτε για καλοκαιρινά εργαστήρια και άλλα πολλά. Γιατί λοιπόν να μένουν άδεια τα δωμάτια, ενώ εμείς έχουμε ανάγκη από διαμονή;

Όσον αφορά το σύστημα των μαγνητικών καρτών για την είσοδο, είχαμε δηλώσει εξαρχής την εναντίωση μας και εν τέλει δικαιωθήκαμε. Οι κάρτες δεν μπήκαν ως “κλειδί εισόδου” όπως τις παρουσίαζαν. Ήταν για να ελέγχουν ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι.

Όσες προσπάθειες και αν κάνει η φοιτητική μέριμνα να μας στερήσει το δικαίωμα στέγασης (αυτή που υποτίθεται υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας), με όσους ύπουλους και πλάγιους τρόπους (καθώς δεν έχουν δώσει ποτέ ένα λογικό επιχείρημα για όλα αυτά), εμείς δηλώνουμε ότι δεν προκείται να μείνουμε άστεγοι.

Όλα τα Φοιτητικά Νέα του Πανεπιστημίου Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr