21χρονος φοιτητής και 22χρονη φοιτήτρια σκοτώθηκαν σε τροχαίο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

21χρονος φοιτητής και 22χρονη φοιτήτρια σκοτώθηκαν σε τροχαίο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Στο πένθος βυθίστηκε το Ρέθυμνο και η πανεπιστημιακή κοινότητα από τον πρόωρο και άδικο χαμό δύο νέων φοιτητών σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα. Την ίδια ώρα, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα και οι καταγγελίες για την οδική σήμανση και την κατάσταση του δρόμου που συνέβη το μοιραίο.

Ενας φοιτητής 21 ετών από την Κόρινθο και μια 22χρονη φοιτήτρια από την Αθήνα επέβαιναν σε ένα μηχανάκι που έμελλε να τους παρασύρει στο θάνατο.


Πρόκειται για τον 21χρονο Διονύση Δαμάσκο, φοιτητή του τμήματος Φιλολογίας με καταγωγή από την Κόρινθο και την 22χρονη Χριστίνα Ραφαηλία Χάνη, φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, όπου τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν η μηχανή που επέβαιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας της προσκρούοντας με μια άλλη μοτοσυκλέτα στην οδό Μελισσινών στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Το θανατηφόρο ατύχημα συνέβη στις 5:30 μ.μ. τα ξημερώματα της Πέμπτης. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διερευνά το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr από το πρωί περίοικοι, εργαζόμενοι και περαστικοί από το σημείο στη συμβολή των οδών Μελισσινού και Νικηφόρου Φωκά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα.

Οπως καταγράφει το neakriti η σήμανση στην οδό Νικηφόρου Φωκά έχει καταστραφεί, στην οδό Μελισσινού απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ συνεργεία του δήμου σήμερα νωρίς το μεσημέρι έσκαβαν για να βγάλουν το χώμα από λακκούβα και να την τσιμεντώσουν.

Αποτελεί κοινή πρακτική και κοινό μυστικό, ότι ξηλώνονται σήματα κυκλοφορίας για να κυκλοφορούν, όπως εξυπηρετείται ο καθένας στην παλιά πόλη και να μη δέχονται κλήσεις. Ο ΚΟΚ δεν τηρείται, κράνη δεν φοριούνται και ενώ στο σημείο έχουν συμβεί ατυχήματα αρκετές φορές κατά το παρελθόν, ο τηλεοπτικός φακός ως αδιάψευστος μάρτυρας αποτυπώνει εικόνες που δείχνουν ότι υπήρχε λακκούβα στο σημείο από δημοτικά έργα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του neakriti.gr το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου είχε αποστείλει έγγραφο για να αποκατασταθεί το οδόστρωμα, αυτό έγινε αρχικά με χώμα εν αναμονή εκ του δήμου για στρώσιμο με πίσσα και εν τέλει σήμερα και μετά τον θάνατο των δύο νέων, αφαιρέθηκε το χώμα από τη λακκούβα και στρώθηκε τσιμέντο.

Ο δρόμος ήταν ακόμη πιο στενός λόγω των έργων, με κορδέλα που αφαιρέθηκε μετά το θανατηφόρο περιστατικό, ενώ όπως πάντα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια δεν άφηναν περιθώρια για ελιγμούς.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

H Πρυτανεία και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετέχουν στο πένθος για την πρόωρη απώλεια του φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας Διονύση Δαμασκου και της φοιτήτριας του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Χριστίνας - Ραφαηλία Χάνη και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων. Τα τροχαία δυστυχήματα διαρκώς αυξάνονται με αποτέλεσμα καθημερινά να θρηνούμε θύματα, μεταξύ των οποίων συχνά νέους ανθρώπους. Σήμερα η πανεπιστημιακή κοινότητα θρηνεί τους δύο φοιτητές που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγαν από τη ζωή. Είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το μέλλον αυτού του τόπου, και να μεριμνήσουμε ώστε να έχουν την κατάλληλη κυκλοφοριακή αγωγή.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr