Οι θέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης για το καθεστώς των Μεταπτυχιακών

Οι θέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης για το καθεστώς των Μεταπτυχιακών

Θέση στις αλλαγές που επιδιώκει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών στην...

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παίρνει το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δαφέρμος, και η αναπληρώτρια Πρόεδρος, Καθηγήτρια Μαρουδιώ Κεντούρη, παρουσιάζονται στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου οι θέσεις του ιδρύματος για το μείζον αυτό ζήτημα.

Με τις αλλαγές που προωθούνται, εκτιμά η πανεπιστημιακοί κοινότητα θίγεται η αυτοτέλεια του Πανεπιστημίου στο ανώτατο επίπεδο σπουδών, το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης:

«Ο Οργανισμός των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να προηγηθεί της ψήφισης του εν λόγω νομοσχεδίου και να συνοδευτεί από ένα ευέλικτο Κανονισμό ο οποίος, θα επιτρέπει, σε κάθε Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακό Τμήμα, να οργανώσει, μεταξύ άλλων, τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες. Σημαντικό ρόλο στην έγκριση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα έπρεπε να έχει ο θεσμός που θα διαδεχτεί τα Συμβούλια Ιδρύματος, ενώ η αξιολόγησή τους θα έπρεπε να γίνεται από τα ήδη θεσμοθετημένα όργανα διασφάλισης της ποιότητας των πανεπιστημιακών σπουδών».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής με την επιχειρηματολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr