Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλλουν την φοιτητική λέσχη

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καταγγέλλουν την φοιτητική λέσχη του Ιδρύματος

Φοιτητές του Ιδρύματος προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες, με φόντο το μείζον ζήτημα της σίτισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα με μια ανακοίνωση εναντίον της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση των συλλόγων των φοιτητών αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:


"Όπως είναι γνωστό, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του ΠΚ τα τελευταία χρόνια είναι το κακής ποιότητας φαγητό το οποίο προφέρεται στα εστιατόρια σίτισης από την ανάδοχη εταιρία.

Επανειλημμένως, διάφορες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί από τους φοιτητικούς συλλόγους επιδιώκοντας τη βελτίωση της ποιότητας αλλά και την μείωση της τιμής του φαγητού, καθώς σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους.

Όσον αφορά στην πληρωμή και στα έσοδα της εταιρίας, καθορίζονται ανάλογα με το νούμερο των φοιτητών οι οποίοι θα σιτιστούν στην αρχή της σεζόν (κάτι το οποίο καθορίζεται από την Πρυτανεία) και όχι με το πλήθος των γευμάτων τα οποία θα προσφέρει. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία αυτή γνωρίζει από την αρχή τα έσοδα τα οποία θα έχει στο τέλος με αποτέλεσμα να μην την απασχολούν θέματα βελτίωσης των προϊόντων τα οποία προσφέρει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εκτός των εστιατορίων, τα κυλικεία ανήκουν επίσης στην ίδια επιχείρηση η οποία προσφέρει εντός αυτών χαμηλού κόστους γεύματα δήθεν καλοπροαίρετα (πχ μακαρόνια).

Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, θεωρούμε απαράδεκτο αντί να γίνεται προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού, η εταιρία να χρησιμοποιεί τα κυλικεία ως έξτρα μαγειρεία με προφανή στόχο την μέσω νέων πηγών αύξηση του τζίρου της.

Απαιτούμε να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες από την νέα πρυτανική αρχή ώστε να μην συνεχιστεί η ίδια τακτική του παρελθόντος. Εξ’ άλλου ο νέος Πρύτανης υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες εντός Πανεπιστημίου".

Είσαι Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr