Κρήτη: Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής, Βιολογικού και ΣΕΥΠ ενάντια στο Foundation Year

Κρήτη: Διαμαρτυρία φοιτητών Ιατρικής, Βιολογικού και ΣΕΥΠ ενάντια στο Foundation Year

Κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ κατά την Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Βιολογικού και ΣΕΥΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενάντια στο πρόγραμμα Foundation Year.

«Η νέα προσπάθεια του Υπουργείου κάνει κουρελόχαρτα τα πτυχία, καθώς δεν θα γίνεται εισαγωγή σε συγκεκριμένο τμήμα πχ Βιολογίας αλλά σε σχολή πχ Σχολή Θετικών Επιστημών (που περιλαμβάνει φυσικό, μαθηματικό, ΤΕΜ, βιολογικό, χημικό, CSD και ΤΕΤΥ στο ΠΚ) και κάθε φοιτητής θα διαμορφώνει μόνος του το πτυχίο του. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα αποσυνδέονται από τα πτυχία όλων των σχολών εκτός Ιατρικών και Νομικών», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι φοιτητές.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής, μετά από τις μαζικές κινητοποιήσεις στα Διοικητικά Όργανα (τον Κοσμήτορα κ. Κοχιαδάκη και τον πρύτανη κ. Κοντάκη) κατάφερε να βγουν δημόσιες καταδικαστικές ανακοινώσεις και προχώρησε σε πολύ μαζική κινητοποίηση έξω από την 7η ΥΠΕ κατά την Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων (26/11) όπως είχε αποφασιστεί από το Συντονισμό των ΦΣ Ιατρικής.

Παρόλα αυτά, δεν σταματάμε αλλά συνεχίζουμε τις δράσεις μας και γι' αυτό χτες (02/12) πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στο Foundation Year. Δηλώνουμε με κάθε τρόπο ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να υποβαθμίσουν τα πτυχία μας για να στελεχώσουν με φτηνό εργατικό δυναμικό το ΕΣΥ θα πέσουν στο κενό!

Παράλληλα, μαζί μας βρίσκονταν οι ΦΣ Βιολογίας και ΣΕΥΠ που με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων στέλνουν μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας ότι ο νέος νόμος πλαίσιο ή αλλιώς "Σχέδιο Δράσης" δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός!

Η νέα προσπάθεια του Υπουργείου κάνει κουρελόχαρτα τα πτυχία, καθώς δεν θα γίνεται εισαγωγή σε συγκεκριμένο τμήμα πχ Βιολογίας αλλά σε σχολή πχ Σχολή Θετικών Επιστημών (που περιλαμβάνει φυσικό, μαθηματικό, ΤΕΜ, βιολογικό, χημικό, CSD και ΤΕΤΥ στο ΠΚ) και κάθε φοιτητής θα διαμορφώνει μόνος του το πτυχίο του. 

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα αποσυνδέονται από τα πτυχία όλων των σχολών εκτός Ιατρικών και Νομικών.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυβέρνησης να διαλύσει τα πτυχία μας!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr