ΕΔΕ στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Κρήτης μετά τις καταγγελίες των φοιτητών

ΕΔΕ στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Κρήτης μετά τις καταγγελίες των φοιτητών

ΕΔΕ διέταξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του συλλόγου φοιτητών του Φυσικού τμήματος. Η εντολή μάλιστα που δόθηκε είναι να διερευνηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Να ενώσει τους φοιτητές με τους καθηγητές επιχειρεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Βασίλης Χαρμανδάρης, με μήνυμά του προς όλα τα μέλη της κοινότητας, αναφέρει η "Πατρίς."


Μεταξύ άλλων, τονίζει πως «προφανώς, σε μία κοινωνία με 1000 και πλέον φοιτητές και 25 διδάσκοντες υπάρχουν και αστοχίες αλλά και περιθώρια βελτίωσης. Η ουσιαστική βοήθεια καθώς και η εποικοδομητική κριτική όλων μας, διδασκόντων και φοιτητών, σε αυτό είναι πάντα ευπρόσδεκτη από τα όργανα διοίκησης του Τμήματος.

Προς την επίτευξη του στόχου της συνεχούς βελτίωσης της εκπαίδευσής σας στη φυσική, οι διδάσκοντες στο Τμήμα Φυσικής του Παν. Κρήτης δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και στο μέλλον, όπως έχουμε κάνει μέχρι και σήμερα, ώστε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατόν σε όλους.»

Εγκαταλείπουν τα όνειρά τους…

Την ίδια στιγμή, από την ώρα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες των φοιτητών, έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα παιδιών και γονέων.

Είναι τόση η πίεση που ασκείται στους φοιτητές που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους αλλά και τα όνειρά τους. Υποστηρίζουν πως οι καθηγητές τους φέρονται σα να είναι σκουπίδια, τους απευθύνονται με απαξιωτικό τρόπο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των αιώνιων φοιτητών.

Σύμφωνα με την "Πατρίς", προβληματισμένος εμφανίζεται και διευθυντής Λυκείου της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που έχει διαπιστώσει ότι πολλοί απόφοιτοι του σχολείου που είχαν περάσει στο Φυσικό, παράτησαν, τελικά, το Τμήμα και άλλαξαν πορεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, έχει ξεκινήσει έρευνα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και αξιόλογοι μαθητές δυσκολεύονται τόσο πολύ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι καταγγελίες του τμήματος

Υπενθυμίζεται ότι oι φοιτητές κάνουν λόγο για απαξίωση φοιτητών, αδυναμία να μπορέσουν να περάσουν τα μαθήματα χωρίς αυτό να συνάδει με το περιεχόμενο των παραδόσεων και μια τάση, ακόμη και φροντιστήρια να κάνουν κάποιοι για να τα καταφέρουν, αφού μόλις το 1/3 καταλήγει σε αποφοίτηση, την ώρα που αυτοί που εγκαταλείπουν αυξάνονται.

«Πολλά παιδιά λόγω της στάσης των καθηγητών αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί δεν αντέχουν την τοξικότητα του τμήματος και των καθηγητών καθώς και για να μην ξοδεύουν τα λεφτά των γονιών τους άδικα, ενώ μεγάλος αριθμός των φοιτητών παραδέχεται ότι μετά την εισαγωγή τους στο τμήμα κατέληξαν να έχουν κατάθλιψη ή άλλα ψυχολογικού τύπου προβλήματα, λόγω του ψυχολογικού πολέμου στον οποίο συχνά καταφεύγουν οι καθηγητές».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr