Επεκτείνεται η Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου

Επεκτείνεται η Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου

Σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αίθουσα της Συγκλήτου, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Επέκταση Βιβλιοθήκης Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου», μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Εταιρείας «ΡΟΜΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης δήλωσε:


«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την Επέκταση της Βιβλιοθήκης της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου, ενός έργου το οποίο θα κοστίσει 4.4 εκατομμύρια ευρώ. Η επέκταση αναπτύσσεται σε 4 επίπεδα, δένει αρμονικά με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του αρχικού κτιρίου, βελτιώνει τη λειτουργικότητά του και εκμεταλλεύεται ιδανικά το φυσικό φωτισμό αλλά και τη μοναδική θέα προς τη θάλασσα και την πόλη του Ρεθύμνου.

Σε συνδυασμό με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του υπάρχοντος κτηρίου, η ολοκληρωμένη σε 2 έτη Νέα Βιβλιοθήκη θα αποτελεί το ζωτικό σημείο της μελέτης, αναζήτησης και διασύνδεσης των φοιτητών και του συνόλου της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Το κτήριο, ως το κομβικό σημείο της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου, θα είναι ανοιχτό σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τις πολύπλευρες και χρήσιμες υπηρεσίες και συλλογές του, αξιοποιώντας τη χρήση υψηλής τεχνολογίας αιχμής για την υποστήριξη της λειτουργίας του».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr