Σε ποια θέση κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης σύμφωνα με τις Διεθνείς Κατατάξεις

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάχθηκε στη 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Για μία ακόμα φορά το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάχθηκε στη 1η θέση μεταξύ των 10 ελληνικών πανεπιστημίων και στη σειρά 351-400 στα 1396 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν διεθνώς.

Ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης, δραστηριοποιείται εδώ και 16 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια με βάση δείκτες απόδοσης που καλύπτουν όλες τις πλευρές της αποστολής ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου- την έρευνα, την διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, και την διεθνοποίησή του.


Με βάση τα κριτήρια για την ένταξη στο σύστημα, μόνο 1400 πανεπιστήμια από τα 22000 που λειτουργούν σήμερα περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έναν από τους πιο δύσκολους δείκτες ( τον αριθμό των αναφορών στα δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του ιδρύματος) το πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 109 θέση γεγονός που καταδεικνύει ότι έχει δημιουργηθεί μια αξιόλογη ποιοτική ερευνητική παράδοση που επιβίωσε παρά τη κρίση και την υποστελέχωση.

Στην κατάταξη THE, 2019 THE Young University Rankings το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 76η θέση ενώ για 8η συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται στα καλύτερα 100 νέα Πανεπιστήμια διεθνώς που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια.

Στη κατάταξη του 2019 συμμετέχουν 351 Πανεπιστήμια από 250 που συμμετείχαν το 2018 ενώ σε ότι αφορά τον δείκτη της «απήχησης της έρευνας», το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 29η θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε αυτή.

Στην κατάταξη του 2019 News Best Global Universities, του οργανισμού Clarative Analytics, το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται στην 452η θέση διεθνώς, στη 204η στην Ευρώπη και στη 4η στην Ελλάδα.

Στο δείκτη της απήχηση της έρευνας το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 107η θέση παγκοσμίως.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, στο δείκτη ποιότητας που αφορά τις διεθνείς συνεργατικές  δημοσιεύσεις, το Πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 67η θέση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr