Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για σίτιση και στέγαση 2019-2020

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για σίτιση και στέγαση 2019-2020

Ενημερώνονται οι φοιτητές προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης από την Φοιτητική Μέριμνα Ρεθύμνου / Ηρακλείου ότι σε αποκλειστική προθεσμία: 

Από Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για Σίτιση (σίτιση) ή για Σίτιση και Στέγαση (και τα δύο) για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, μέσα από τον ιστότοπο της Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου χρησιμοποιώντας το ιδρυματικό τους e-mail, ως όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη ως password.


Οδηγίες

Οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής Αιτήσεων Σίτισης Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 

Παρακαλούμε να  συμπληρώσετε με προσοχή την ηλεκτρονική φόρμα της αίτησης Σίτισης ή/και Στέγασης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Για να συνδεθείτε στη φόρμα της αίτησης χρησιμοποιήστε το ακαδημαϊκό σας e-mail για «Όνομα Χρήστη» και για κωδικό πρόσβασης (password) τον κωδικό που εσείς φτιάξατε στο https://myaccount.uoc.gr 

Δικαιολογητικά

(μορφή αρχείου PDF & ονομασία αρχείου έως 20 λατινικούς χαρακτήρες, χωρίς κενό και μέγεθος έως 5ΜΒ ανά αρχείο)

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά:

  1. Αντίγραφο ακαδημαϊκής  ταυτότητας (και από τις δύο όψεις). 
  2. Πρόσφατο (ημερομηνία έκδοσης όχι άνω των 6 μηνών) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο ή το ΚΕΠ.
  3. Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό) οικ. έτους (2019) , των γονέων, του ίδιου του φοιτητή (<25 ετών) και των λοιπών ανήλικων μελών της οικογένειας, εφόσον ο φοιτητής ή/και τα ανήλικα υποβάλουν φορολογική δήλωση.
  4. Φορολογική δήλωση Ε1  του οικ. έτους  (2019)  των γονέων.

Διευκρινίσεις:

  • Στην περίπτωση που ο/η φοιτητής/τρια είναι άνω των 25 ετών (>25) επισυνάπτει μόνο η δική τους/της Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό) οικ έτους 2019, και Φορολογική Δήλωση Ε1 του οικ. έτους 2019.
  • Στην περίπτωση που ο γονέας είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα, απαιτείται η υποβολή Πιστοποιτικού Μόνιμου Κάτοικου Εξωτερικού από την αρμόδια Προξενική Αρχή συνδυασμό με Υπεύθυνη Δήλωση, όπου αναφέρεται ότι ο γονέας δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης στην Ελλάδα. 
  • Οι Κύπριοι φοιτητές προσκομίζουν "Φορολογική Βεβαίωση Προσόδων" του 2019 από το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου (υποχρεωτικά) και για τους δύο (2) γονείς, αλλά και για τους ιδίους τους φοιτητές και τα ανήλικα αδέλφια τους (εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση), αν έχουν εισόδημα.

Άλλα προαιρετικά δικαιολογητικά:

  1. Αποδεικτικό ανεργίας: Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ τουλάχιστον "ετήσιας διάρκειας" και σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
  2. Διαζευκτήριο γονέων και απόφαση δικαστηρίου για την άσκηση επιμέλειας του φοιτητή. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση ο φοιτητής οφείλει να υποβάλει τα οικονομικά στοιχεία (Εκκαθαριστικό & Ε1) και των δύο γονέων.
  3. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδοςσε ισχύ.
  4. Πρόσφατη βεβαίωση σπουδών αδελφού φοιτητή (ενεργού) Α΄ κύκλου σπουδώνεφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος άλλου πτυχίου.
  5. Πρόσφατη βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή βεβαίωση σύνταξης ανικανότητας, με ποσοστό στην κινητική αναπηρία τουλάχιστον 67% από αρμόδιο φορέα του δημοσίου, για τον φοιτητή, τους γονείς ή τα αδέλφια του. Αν στο πιστοποιητικό δεν διασαφηνίζονται τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο η αναπηρία άνω του 67%, απαιτείται συμπληρωματικά ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ, η οποία θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα. 
  6. Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, μόνο στην περίπτωση που το συμβάν δεν έχει καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  7.  Στην περίπτωση άγαμης μητέρας με τέκνο χωρίς αναγνώριση, εκτός από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης θα πρέπει να υποβληθεί και Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν είναι έγγαμη και δεν έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. 
  • Κύπριοι, ομογενείς και οι αλλοδαποί φοιτητές οφείλουν να προσκομίσουν δικαιολογητικά αντίστοιχα με αυτά που προσκομίζουν οι φοιτητές που η οικογένεια τους έχει μόνιμη κατοικία εντός Ελλάδος. Όλα τα έγγραφα που εκδίδονται από αλλοδαπές αρχές πρέπει να συνοδεύονται απο επίσημη μετάφραση στα ελληνικά.

Επισημαίνεται ότι:

  • Η υποβολή της αίτησης έχει ισχύ και αξιολογείται μόνο εφόσον σε αυτήν έχουν επισυναφθεί σωστά σε ηλεκτρονική μορφή (αρχεία PDF) και τα τέσσερα (4) υποχρεωτικά δικαιολογητικά από τον πιο πάνω κατάλογο. 
  • Τα αρχεία για να ανέβουν σωστά, θα πρέπει η ονομασία τους να είναι: μόνο σε λατινικά γράμματα, έως 20  χαρακτήρεςχωρίς κενό (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα: aktayt"eponymo", πράξη διοικητικού προσδιορισμού  (εκκαθαριστικό): EΚΚ"eponymo", πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης: oikkat"eponymo").
  • Τα υπόλοιπα προεραιτικά δικαιολογητικά αξιολογούνται και προστίθενται στο σύνολο των μορίων του αιτούντα, εφόσον επισυνάπτονται και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται γι’ αυτά.
  • Αιτήσεις με δυσανάγνωστα ή λανθασμένα ή ελλιπή αρχεία που ΔΕ δύναται να αξιολογηθούν, επιφέρουν αποκλεισμό απο τις παροχές της αίτησης
  • Η Υπεύθυνη Δήλωση που περιλαμβάνεται στην ηλεκτρονική αίτηση σίτισης / στέγασης υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986 και η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται μ’ αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση τα αρχεία άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986).
  • Η υποβολή ψευδών στοιχείων ή παραποιημένων εγγράφων επιφέρει τον αποκλεισμό του αιτούντα από τις παροχές.

Προσοχή:

  1. Κάθε δικαιολογητικό (π.χ. Ε1, οικογεν. κατάσταση) πρέπει να είναι ολόκληρο σε ένα (1) ηλεκτρονικό αρχείο και όχι κάθε σελίδα χωριστά.
  2. Με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης θα λάβετε στο ιδρυματικό σας e-mail επιβεβαίωση ότι: «Η αίτησή σας έχει υποβληθεί» και καλείστε, μέσα από το σύνδεσμο (Link) που θα σας έχει σταλθεί στο ακαδημαϊκό σας e-mail, να ελέγξετε την ορθότητα των δικαιολογητικών και  στοιχείων της αίτησής σας.
  • Στην περίπτωση που ΔΕ λάβετε επιβεβαίωση στο ιδρυματικό σας e-mail, ή τα στοιχεία σας ή/& τα αρχεία που επισυνάψατε δεν είναι σωστά, θα πρέπει να  επαναλάβετε την διαδικασία υποβολής της αίτησης από την αρχή ή να στείλετε στο email της Φοιτητικής Μέριμνας τα δικαιολογητικά που δεν έχουν ανέβει [ενδεχομένως από διαφορετικό φυλλομετρητή (Googlechrome, Mozillafirefox, Microsoftinternet explorer)].
  • Αντίγραφο του e-mail μαζί με τον αριθμό ID πρέπει να κρατηθεί ως αποδεικτικό υποβολής της αίτησης.

Στον ιστότοπο www.merimna.uoc.gr και στην επιλογή «Παροχές», επιλέγοντας «Στέγαση» ή «Σίτιση», μπορείτε να βρείτε στη σχετική νομοθεσία: α) την υπ’ αριθμ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 ΚΥΑ, το άρθρο 1 παρ. 3 της οποίας καθορίζει το ποσό που λαμβάνεται ως εισόδημα και β) το σύστημα μοριοδότησης των δεδομένων των αιτήσεων (υπ’ αριθμ. 368/27-4-2017 συνεδρία Συγκλήτου Πανεπιστημίου Κρήτης).

Ο κατάλογος των αιτηθέντων για σίτιση ή/και στέγαση με τη μοριοδότηση των δεδομένων τους θα αναρτηθεί, μετά την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας στον ιστότοπο www.merimna.uoc.gr και θα συνοδεύεται από τη σχετική ανακοίνωση για το χώρο και το χρόνο εξυπηρέτησης των δικαιούχων.

Η άσκηση ενστάσεων/αιτήσεων θεραπείας λαμβάνει χώρα μέσα στην αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται από τα Γραφεία Φοιτητικής Μέριμνας από την ανάρτηση των ανωτέρω, και υποβάλλονται  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για τις:

Σχολές Ρεθύμνου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και

Σχολές Ηρακλείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Συχνές Ερωτήσεις 

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση για δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση;

1. Οι ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης που δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου και βρίσκονται μέχρι και το 6ο έτος (ή 8ο έτος μόνο για Ιατρική),

2. Oι ενεργοί μεταπτυχιακοί των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών και δεν έχουν άλλο μεταπτυχιακό και

3. Oι διδακτορικοί που διανύουν τα πρώτα τέσσερα έτη στο αντίστοιχο πρόγραμμα και δεν έχουν ήδη άλλο διδακτορικό.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι για την αίτηση σίτισης ή/και στέγασης; 

Για να ισχύει η αίτηση σας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή (PDF ή JPG) που είναι τα παρακάτω :

1. Εκκαθαριστικό σημείωμα οικογένειας ή ατομικό για το τελευταίο φορολογικό έτος που έχετε διαθέσιμο αυτή τη στιγμή (Υποχρεωτικό)

2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (Υποχρεωτικό)

3. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (Υποχρεωτικό)

4. Βεβαίωση Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που να προκύπτει η φοιτητική ιδιότητα του/της αδελφού/ής ( Προαιρετικό )

5. Πρόσφατη Βεβαίωση επίδοσης Ανεργίας από ΟΑΕΔ ( Προαιρετικό )

6. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής για αναπηρία ίδιου ή μέλους οικογένειας ( Προαιρετικό )

Αιτήσεις με ελλιπή τα δικαιολογητικά 1-3 θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

Πως μπορώ να κάνω αίτηση για δωρεάν σίτιση ή/και στέγαση;

Υπάρχουν Οδηγίες για τη συμπλήρωση και και υποβολή αιτήσεων σίτισης και στέγασης για το νέο ακαδημαϊκό έτος και θα τις βρείτε στο σύνδεσμο εδώ

Για σύνδεση στις Αιτήσεις πατήστε στο σύδεσμο εδώ

Προσοχή για να συνδεθείτε στη φόρμα της αίτησης χρησιμοποιήστε το ακαδημαϊκό σας e-mail για «Όνομα Χρήστη» και τον κωδικό που εσείς φτιάξατε στο https://myaccount.uoc.gr για κωδικό πρόσβασης (password). 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr