Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πρώτο μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων - Η παγκόσμια κατάταξη για το 2019

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης πρώτο μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων - Η παγκόσμια κατάταξη για το 2019

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη κατάταξη 2019.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στα 8 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν ενώ διατηρεί τη 351-400 θέση παγκοσμίως. Η διατήρηση της θέσης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι σημαντική καθώς φέτος συμμετείχαν 1.258 Πανεπιστήμια διεθνώς ενώ πέρυσι 980. 


Ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης,  δραστηριοποιείται εδώ και 15 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του  σε μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα για την έρευνα τους Πανεπιστήμια, με βάση δείκτες απόδοσης που καλύπτουν όλες τις πλευρές της αποστολής ενός σύγχρονου πανεπιστημίου- την έρευνα, την διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, και την διεθνοποίηση του. 

Σε ότι αφορά τις αναφορές που αποτελούν  δείκτη της απήχησης της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 143 θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα Πανεπιστήμια. 

Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται  στη 351-400 θέση στη συγκεκριμένη κατάταξη παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και  τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την αφοσίωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στη διατήρηση της ποιότητας και της αριστείας, στόχους που αποτέλεσαν τα θεμέλια της ίδρυσης αυτού του Πανεπιστημίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr