Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης

Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης

Διεθνές ιατρικό συνέδριο συνδιοργανώνουν η Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης με στόχο τη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού στην Ευρώπη, μέσω της προώθησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Το συνέδριο στο οποίο θα συμμετέχουν 200 ιατροί, ερευνητές, επιστήμονες και φοιτητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2018 στο ΤΕΙ Κρήτης. Σε αυτό οι εργασίες του συνδέουν, τρεις ομάδες ενδιαφερομένων μερών: τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον τομέα της υγείας και τους αξιολογητές των πληροφοριών περί υγειονομικής περίθαλψης. Συνδέοντας έτσι, την πολιτική και την έρευνα, το φόρουμ σκοπεύει να ενθαρρύνει τη χάραξη πολιτικής με βάση τα όραμα και τις αποδείξεις, καθώς προτίθεται να υποστηρίξει την πρακτική της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας προσανατολισμένη στην ποιότητα και την ισότητα.


Η κατάστασης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στις ευρωπαϊκές χώρες, παρακολουθείται από τους ειδικούς, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που έχουν σημασία για την ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα και ανταλλάσσοντας εμπειρίες. Το Φόρουμ υποστηρίζει υπηρεσίες ΠΦΥ σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, επηρεάζει τις πολιτικές υγείας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (ΕΕ, ΠΟΥ) και υποστηρίζει την έρευνα.

Στο μεταξύ εκδήλωση για την νόσο ΑLZHEIMER θα πραγματοποιηθεί από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «ΞΕΧΝΑΩ ΣΥΧΝΑ…..ΕΧΩ ΑLZHEIMER; Μια νευρολογική προσέγγιση της ν.Alzheimer». Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.ΟΟ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ» με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες ομιλητές επιστήμονες θα προσεγγίσουν το τι είναι ‘Ανοια και τι είναι Ν.Αlzheimer; τις διαγνωστικές προσεγγίσεις, τους ρόλους των ειδικών επιστημόνων, αλλά και τη σχέση ασθενή με φροντιστή καθώς και το πως εκδηλώνεται το στρες της επιβάρυνσης των φροντιστών, τρόποι με τους οποίους οι φροντιστές μπορούν να υποστηρίξουν την κατάσταση που ζουν και τους εαυτούς τους.

Τέλος, ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνης από 24-9-2018 έως 28-09-2018, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου: από 01-10-2018 έως 03-10-2018 και στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Μποτωνάκη από 04-10-2018 έως 05-10-2018

Οι ενδιαφερόμενες, μπορούν να επικοινωνούν με τα ηλέφωνα για πληροφορίες και ραντεβού, 28313 41260, 2831341256 (09:00-13:00) και 2831341261.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα που αφορούν τους Φοιτητές Ιατρικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr