Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αναστέλλονται όλες οι ορκωμοσίες!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αναστέλλονται όλες οι ορκωμοσίες!

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μέχρι την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης, στo Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την περιοχή εποπτείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου δεν έχουν ανιχνευτεί μέχρι στιγμής κρούσματα. Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έναν από τους κύριους φορείς συντονισμού τoυ μηχανισμού ετοιμότητας και απόκρισης στον COVID-19 σε συνεργασία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έλαβε τις εξής αποφάσεις:


1. Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Οι αποφοιτούντες θα λάβουν βεβαιώσεις εγκαίρως με τρόπο που θα προσδιοριστεί σε άλλη ανακοίνωση.

2. Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, οι κάθε μορφής συγκεντρώσεις με επισκέπτες από το εξωτερικό, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις σχολείων μέχρι νεωτέρας.

3. Συνιστάται στο προσωπικό να μεταθέσει προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό. Οι επιστρέφοντες από άλλες χώρες τίθενται σε υποχρεωτική άδεια 15 ημερών, με παραμονή εκτός Ιδρύματος. Οι φοιτητές του ERASMUS που θα αναβάλλουν το ταξίδι τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το αντίστοιχο γραφείο για να υπάρξει πρόνοια αποζημίωσής τους μέσω του ΙΚΥ.

4. Συνιστάται στις Γραμματείες των Τμημάτων να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο επαφής με τους φοιτητές, ήτοι επισκέψεις κατά μόνας με σειρά προτεραιότητας και μόνο για ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5. Εντός των ημερών, θα αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές Τομέων, Εργαστηρίων και Κλινικών, που προσδιορίζουν ειδικότερα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στους χώρους διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

6. Έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια αντισηπτικών διαλυμάτων, που θα εγκατασταθούν σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Μέχρι τότε, συνιστάται η αποφυγή άμεσης επαφής και η τακτική πλύση των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr