«Παγώνει» η σύμβαση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές

«Παγώνει» η σύμβαση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που πουλούσε σημειώσεις σε φοιτητές μετά τις καταγγελίες 

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μετά τις καταγγελίες των φοιτητών, πριν από 10 ημέρες, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβαση του ωρομίσθιου καθηγητή αν και αυτή έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο ενώ κλήθηκε και σε απολογία.

Το μάθημα, που κανονικά ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.


«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το πανεπιστημιακό τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο καθηγητής του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, πούλησε ανατυπωμένες σημειώσεις έναντι 8 ευρώ στους φοιτητές για την εξέταση μαθήματος που δίδασκε. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών χώρισε την εξέταση του μαθήματος σε δύο μέρη, σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή» από κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο, και σε όσους θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Πρόκειται για μάθημα το οποίο είχε ανατεθεί με σύμβαση, ο οποίος έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. 

Τι είχε καταγγείλει πριν δέκα ημέρες στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτήτρια του Τμήματος: 

«Είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν πολλοί φοιτητές επιλέγουν ένα μάθημα, το μάθημα αυτό να χωρίζεται σε ομάδες. Δεν είναι σύνηθες όμως το κριτήριο διαχωρισμού να ναι η πληρωμή προσωπικών σημειώσεων του καθηγητή. Καθηγητής του Τμήματος μας ήρθε μια μέρα με μια σακούλα φωτοτυπίες και μια σακούλα με κέρματα για να μας δίνει και ρέστα, σχηματίστηκε μια ουρά και όποιος ήθελε πλήρωνε. Κάποιοι φοιτητές που δεν είχαν εκείνην τη μέρα χρήματα, φωτοτύπησαν από άλλους συμφοιτητές (με 3,70 λεπτά) και ζήτησαν να μπουν στη λίστα. Η απάντηση ήταν ότι η προθεσμία έληξε και να διαβάσουμε από το εγχειρίδιο».

«Επειδή είμαστε νέο τμήμα (μετά την κατάτμηση του Τμήματος ΦΠΨ), δεν υπάρχει φοιτητικός σύλλογος και έτσι οι κινητοποιήσεις μας ως φοιτητές επί του θέματος ήταν αυτοβούλως. Οι αρμόδιοι (Πρύτανης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος) ενημερώθηκαν και εν τέλη το μάθημα αναβλήθηκε, επίσης αποφασίστηκε τα χρήματα να επιστραφούν πίσω στους φοιτητές». 

Σχετικό Άρθρο: Καθηγητής ζητούσε χρήματα από φοιτητές για να εξεταστούν... στις σημειώσεις του! Τι καταγγέλλουν φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr