Ξενάγηση πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Γιάννενα!

Η ζωή των πρωτοετών φοιτητών στα Γιάννενα δεν αρχίζει και τελειώνει στην Πανεπιστημιούπολη. Και η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο παρακολούθηση μαθημάτων, εργαστήρια και διάβασμα

Είναι και διασκέδαση, γνωριμία με μία νέα πόλη για όσους έρχονται από άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ευθύνες, καθώς πλέον οι γονείς δεν είναι στο διπλανό δωμάτιο για να δίνουν λύσεις σε όλα.

Με σκοπό να γίνει αυτή η μετάβαση στο νέο τρόπο ζωής και στο διαφορετικό περιβάλλον πιο απλή και εύκολη, η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas και οι Πρόσκοποι Ιωαννίνων ανέλαβαν από κοινού μια πρωτοβουλία για να λύσουν όλες τις απορίες των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Ιωαννίνων.


Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου καλούν τους πρωτοετείς σε μια βόλτα γνωριμίας με την πόλη της φοιτητικής τους  ζωής. Το ραντεβού είναι στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία (στην οδό Δωδώνης) στις 5 το απόγευμα.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει μια ξενάγηση σε σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, στο Κάστρο και στην παραλίμνια περιοχή, βόλτα στο εμπορικό κέντρο της πόλης μέσα από το δίκτυο πεζόδρομων, αλλά και περιήγηση σε υπηρεσίες που θα χρειαστούν στα χρόνια της παραμονής τους στα Γιάννενα, όπως Ο.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Υ.Α.Ι., Δ.Ε.Η., Σταθμαρχείο Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ., Πυροσβεστική, Αστυνομία, Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη και Δημαρχείο.

Στους πρωτοετείς θα διανεμηθούν χάρτες της πόλης και πληροφοριακό έντυπο με χρήσιμα τηλέφωνα,sites,δρομολόγια αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. κ.ά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr