Εικόνες θλίψης και ντροπής από το ερειπωμένο παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνες θλίψης και ντροπής από το ερειπωμένο παλιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εκεί που άλλοτε άκμαζε το τρίτο κατά σειρά ίδρυσης ΑΕΙ της χώρας, σήμερα κυριαρχούν τα χαλάσματα, τα σκουπίδια και η θλίψη.

Οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα μπορούσαν, αυτήν την περίοδο κρίσης, να αποτελέσουν πηγή εξοικονόμησης πολύτιμων πόρων, αλλά παραμένουν ερειπωμένες.


Σήμερα μόνο η παλιά μαρμάρινη επιγραφή «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» θυμίζει ότι εκεί επί τρεις δεκαετίες βρισκόταν το παλιό Πανεπιστήμιο, ότι εκεί έγινε το λεγόμενο «μικρό Πολυτεχνείο» των Ιωαννίνων.

Σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα, σχήματος Π, στεγάστηκε κατά το δεύτερο πανεπιστημιακό έτος 1965-66 το Τμήμα Φιλοσοφικής ως παράρτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το πρώτο τμήμα που έγινε στα Γιάννενα. Την πρώτη ακαδημαϊκή χρονιά ακολούθησε στην παλιά Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία. Ακολούθησε το 1966 το Τμήμα Μαθηματικών  και το 1970 ιδρύθηκε το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το κτιριακό συγκρότημα της Δομπόλη δεν χτίστηκε για να στεγάσει το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο, αλλά για να φιλοξενήσει τεχνικές σχολές.Το Πανεπιστήμιο έμεινε σε αυτόν τον χώρο μέχρι το 1994, όταν και μετακόμισε στις νέες του εγκαταστάσεις στη Δουρούτη.

idomeneas

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr