Έρχεται το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου

Έρχεται το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου

Με λίγες γενικά διαφοροποιήσεις από όσα έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής, κυρίως ως διαρροές, έρχεται ίσως και αυτή την εβδομάδα, το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση (ή ομογενοποίηση) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο συμφωνηθέν, σε γενικές γραμμές, αρχικό σχέδιο, όπως γράφει ο "Τύπος Ιωαννίνων" αναμένεται να είναι δευτερεύουσας σημασίας και κυρίως «εξομαλυντικές». Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα μήνα πριν, το ΤΕΙ Ηπείρου σε μια εντελώς άκομψη κίνηση διέρρευσε τη σχετική αλληλογραφία για να δεσμεύσει δημόσια τους συμμετέχοντες σε αυτή. Ακολούθησαν αρκετές αντιδράσεις και επί μέρους ενστάσεις, κάποιες από τις οποίες ικανοποιήθηκαν.


Αυτό που μένει τώρα, είναι να καμφθούν και εσωτερικές αντιδράσεις, κυρίως στο πανεπιστήμιο. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με σχολές και τμήματα που δεν θέλουν να συγχωνευτούν με αντίστοιχα του ΤΕΙ (όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Καλών Τεχνών). Η λύση που προκρίνεται είναι τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής, βασικό χαρακτηριστικό του επικείμενου νόμου. Έτσι, με «μεταβατικές περιόδους» αναμένεται να δοθεί χρόνος για αλλαγές προγραμμάτων σπουδών και κατόπιν, ενσωμάτωση σε συγκροτήματα σχολών κ.λπ.  

Πολύ σύντομα πάντως αναμένεται ο νόμος που θα ρίξει περισσότερο φως στη λειτουργία του νέου πανεπιστημιακού φορέα.

Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr