Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλουν την στάση του Υπουργείου Παιδείας

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλουν την στάση του Υπουργείου Παιδείας

Ο φοιτητικός σύλλογος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από συνέλευση του τμήματος έβγαλε έγγραφη απόφαση που απαντάει και αντιπαρατίθεται στην δήλωση του Υπουργείου Παιδείας περί συγχωνεύσεως και ομηρείας των φοιτητών της σχολής.

Συγκεκριμένα η απόφαση όπως έχει σταλεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr έχει ως εξής:


Ο Σύλλογος φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από Γενική Συνέλευση στις 9/2/2018 με θέμα την επικείμενη συγχώνευση της Σχολής με το Τ.Ε.Ι Ηπείρου αποφάσισε τα παρακάτω: 

Στηρίζουμε την στάση των Μελών ΔΕΠ και σε καμία περίπτωση δεν τελούμε υπό την ομηρία τους, όπως έσπευσε να δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου. 

Τασσόμαστε ενάντια αυτής της συγχώνευσης η οποία εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό συγχωνεύσεων που επιφέρει ο νόμος Γαβρόγλου. Πόσο μάλλον τασσόμαστε ενάντια κάθε συγχώνευσης που διενεργείται ερήμην καθηγητών και φοιτητών και βασίζεται σε κριτήρια κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκά. 

Καταγγέλλουμε την γενικότερη στάση του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αδιαφορία του για τα υπάρχοντα προβλήματα και τις ανάγκες τις χρηματοδότησης. Το υπουργείο αντί να επιληφθεί της ήδη προβληματικής κατάστασης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να την επιδεινώσει με ένα κύμα συγχωνεύσεων. Ο Υπουργός Παιδείας κατηγορεί τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων για μονόπλευρη και προκλητική αντίδραση, αλλά ο ίδιος είναι αυτός ο οποίος λειτουργεί μονόπλευρα εμποδίζοντας τον διάλογο και προβαίνοντας σε προκλητικά δημοσιεύματα, από τα οποία και μόνο ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της Σχολής. 

Στηρίζουμε τον Φοιτητικό Σύλλογο ταυ Τμήματος Γραφιστικής - Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τ.Ε.Ι Αθήνας) και κάθε Σύλλογο που εναντιώνεται στις επιβαλλόμενες συγχωνεύσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα τελευταία νέα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr