ΣΧΟΛΗ αποφάσισε πως δεν θα παραδώσει τις βαθμολογίες των μαθημάτων της εξεταστικής στους φοιτητές!

Σχολή αποφάσισε πως δεν θα παραδώσει τις βαθμολογίες των μαθημάτων της εξεταστικής στους φοιτητές!

Σε ομηρία οι φοιτητές από την απόφαση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Με αφορμή την απόφαση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Είναι απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μην καταθέσει τις βαθμολογίες των εξετάσεων και των πτυχιακών εργασιών των φοιτητών, επειδή διαφωνεί με την ομόφωνη πρόταση της Επιτροπής που μελετά τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Η Επιτροπή πρότεινε ομόφωνα τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος Μουσικών Σπουδών με νέο πρόγραμμα σπουδών και με ένταξη σε αυτό του προσωπικού και των φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής. Η πρόταση της Επιτροπής, την οποία υιοθέτησε ο Υπουργός, είναι η ένταξη του Τμήματος στη Σχολή Καλών Τεχνών.


Αν η διαφωνία για ένα θέμα που χρήζει ακαδημαϊκής συζήτησης μετατρέπεται σε ομηρία φοιτητών και σε αποφάσεις ότι δεν θα δίνονται οι βαθμοί των εξετάσεων και πτυχιακών εργασιών, τότε μήπως όσοι έλαβαν αυτήν την απόφαση θα πρέπει να σκεφτούν στα σοβαρά τι ακριβώς είναι μία Σχολή Καλών Τεχνών; Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούν αν πράγματι θέλουν οι ίδιοι να ανήκουν σε μία Σχολή που ηρεμεί τα πάθη, υπηρετεί ανώτερα ιδανικά και δεν θα έπρεπε ούτε κατά διάνοια να αξιοποιεί μεθόδους φαρ ουέστ εναντίον των φοιτητών;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Δεν είναι δυνατόν να τίθενται με τέτοιο ωμό τρόπο οι φοιτητές σε ομηρία με προκλητικές και ακραίες ενέργειες που δεν συνάδουν με τις ακαδημαϊκές αξίες και στρέφονται κατά των ίδιων των φοιτητών και δη όσων βρίσκονται επί πτυχίω. Ούτε είναι δυνατόν οι βαθμοί τους να αντιμετωπίζονται από τους διδάσκοντες ως… ιδιοκτησία.

Καλούμε τους διδάσκοντες της Σχολής να αναθεωρήσουν την απόφασή τους, να σεβαστούν τον μόχθο των φοιτητών τους και να κατανοήσουν ότι τέτοιες πρακτικές είναι ξένες προς την ακαδημαϊκότητα την οποία οφείλουν να υπηρετούν.

Η Απόφαση της Σχολής

Αντίδραση εκδηλώνεται από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης σ' αυτή του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Η απόφαση της σχολής εκ μέρους του Κοσμήτορα, Ξενοφών Μπήτσικα έχει ως εξής:

«Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την κυοφορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ένταξη του Τμήματος Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στη Σχολή, σχεδιασμός που συζητείται ερήμην της, μολονότι την αφορά άμεσα.

Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την άρνηση της διορισμένης από τον Υπουργό Παιδείας Επιτροπής να διαβουλευθεί με τη Σχολή, τη μυστικότητα που περιβάλλει την πρότασή της προς τον Υπουργό Παιδείας, παρόλο που 4 από τα 7 μέλη της είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Καλών Τεχνών αντιτίθεται ομόφωνα στην φημολογούμενη πρόταση της Επιτροπής να ενταχθεί το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΠΙ, γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για μη συναφές γνωστικό αντικείμενο και ότι θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξη της Σχολής, η οποία μετά από αγώνα διάρκειας δεκαοκτώ ετών,μόλις πρόσφατα κατόρθωσε να εξισωθεί με τις Σχολές Καλών Τεχνών της Ελλάδας. Ενδεχόμενη ένταξη της Τμήματος παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου θα οδηγήσει τη Σχολή Καλών Τεχνών εκτός του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης και της ανάδειξης της διακριτής εικαστικής φυσιογνωμίας της.

Τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Καλών Τεχνών ομόφωνα προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες: Σε αρχική φάση τη μη κατάθεση της βαθμολογίας των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των πτυχιακών εργασιών, έως ότου τόσο η Σύγκλητος όσο και η ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαιώσουν τη Σχολή ότι δεν θα προβούν σε ενέργειες αντίθετες με τις αποφάσεις των Συλλογικών της Οργάνων και σε επόμενη φάση, εφόσον χρειαστεί, την αποχή των μελών ΔΕΠ της Σχολής από το διδακτικό τους έργο.

Ποια τμήματα προτείνει το Υπουργείο Παιδείας με την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου (ΠΟΡΙΣΜΑ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr