Μυστήριο με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μυστήριο με τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σοκ στα Γιάννενα με την ανατριχιαστική υπόθεση 21χρονου που θυμίζει το θρίλερ με τον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Τρία χρόνια μετά το θρίλερ με τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα κι ενώ οι συνθήκες θανάτου του εξακολουθούν να παραμένουν σκοτεινές, ένα νέο περιστατικό συγκλονίζει την πόλη της Ηπείρου, με τον περίεργο θάνατο ακόμη ενός νεαρού, που και αυτός σπούδαζε εκεί!


Ο 21χρονος Θανάσης από την Κατερίνη, φοιτητής στο δεύτερο έτος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βρέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι που νοίκιαζε, στην περιοχή Κάτω Νεοχωρόπουλο, και η Ασφάλεια ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή τού τηλεφωνούσαν τουλάχιστον δέκα ημέρες, αλλά δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του. Τη Δευτέρα, όταν πια η αγωνία τους είχε χτυπήσει κόκκινο, αλλά δεν μπορούσαν να πάνε οι ίδιοι να δουν αν είχε συμβεί κάτι στο παιδί τους, αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων ζητώντας από τους αστυνομικούς να αναζητήσουν τον γιο τους.

Παραβίασαν την πόρτα

Εκείνοι έφτασαν στο διαμέρισμα, που απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα από το πανεπιστήμιο, και παραβίασαν την πόρτα, μαζί με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και έναν κλειδαρά. Μόλις όμως μπήκαν στο εσωτερικό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα του άψυχου σώματος του 21χρονου, το οποίο κρεμόταν από ένα σχοινί που ήταν δεμένο σε σωλήνα της αποχέτευσης.

Οι γονείς του νεαρού Θανάση υπέστησαν ισχυρό σοκ όταν έμαθαν ότι ο γιος τους δεν βρίσκεται πια στη ζωή και δεν μπορούν να διανοηθούν ότι μπορεί να το έκανε μόνος του. Οπως κατέθεσαν, ήταν ένα ευγενικό παιδί που έως τότε δεν τους είχε δείξει ότι κάτι τον απασχολούσε.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που εξέτασε το πτώμα του άτυχου νέου, απέφυγε να μιλήσει για τις ενδείξεις που βρήκε και ανέφερε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Αν και στο σπίτι δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος παραβίασης, το γεγονός ότι ο 21χρονος δεν άφησε κάποιο σημείωμα με το οποίο να εξηγεί ότι έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του στρέφει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Δεχόταν, άραγε, ο άτυχος νεαρός ψυχολογική πίεση από κάποιο γεγονός ή από κάποιους συμφοιτητές του; Είχε διαφορές με άτομα που μπορεί να ήθελαν το κακό του; Ή μήπως κάποιο άγνωστο στους οικείους του περιστατικό τον ώθησε να κόψει ο ίδιος το νήμα της ζωής του; Οι αστυνομικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ήδη αρχίσει από χθες να λαμβάνουν καταθέσεις, τόσο από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον του φοιτητή όσο και από τους συμφοιτητές και τους καθηγητές του, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη, αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr