Σε κατάληψη θα προχωρήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την Φοιτητική Εστία

Σε κατάληψη θα προχωρήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την Φοιτητική Εστία

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για την κατάσταση με την Φοιτητική Εστία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

"Ορισμένα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος:


Μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι πρωτοετείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ξεπερνούν τους 2000, στη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα είναι από άλλες πόλεις.

250 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα σταματήσουν τις σπουδές τους επειδή δεν πήραν δωμάτιο

Τα δωμάτια που διατίθενται από την Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου ήταν μόλις 76, την ώρα που οι αιτήσεις για δωρεάν στέγαση ήταν 301. Μετά από κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, εστιακών φοιτητών και μέσα από την συλλογική μας δράση, καταφέραμε να πιέσουμε την Πρυτανεία με αποτέλεσμα να επινοικιαστούν επιπλέον 50 δωμάτια σε ξενοδοχεία της πόλης.

Παρόλα αυτά παραμένουν στον αέρα 175 φοιτητές.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας, της διοίκησης του Πανεπιστημίου και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φορέα είναι τεράστιες!!!

Παρά τις επανειλημμένες δράσεις-διαμαρτυρίες μας δεν έχει δοθεί λύση στο ζήτημα. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της αποκεντρωμένης διοίκησης (δλδ.εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είχε το θράσος να ειρωνευτεί εκπρόσωπο των εστιακών φοιτητών σε συνάντησή που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Φαίνεται πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι εκπρόσωποι της είναι πολύ απασχολημένοι, αυτή την περίοδο για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης , ώστε όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας για να εξασφαλίζουν "paradise papers" για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Προειδοποιούμε προς κάθε υπεύθυνο ότι:

Δεν θα ανεχτούμε εν έτη 2017 να στερείται η μόρφωση από 175 συναδέλφους μας. Δεν ανεχόμαστε να αποκλείονται από την δωρεάν στέγαση συνάδελφοι μας με μηδενικό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα, συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας στο σπίτι, δεν ανεχόμαστε φοιτητές που έχουν απλήρωτους γονείς να στερούνται την μόρφωση. Η μόρφωση δεν είναι για όσους "έχουν", δεν είναι εμπόρευμα.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους από όλα τα έτη του Πανεπιστημίου να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Έχουμε όλοι συμφέρον να μην επιτρέψουμε την ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή της μόρφωσης σε εμπόρευμα. Ακόμα και όσοι έχουν την δυνατότητα να νοικιάζουν σπίτι, ξέρουν από πρώτο χέρι πόσο δύσκολα είναι να τα φέρεις βόλτα με τα κοράκια των μεσιτικών γραφείων και το τεράστιο παζάρι που έχει στηθεί στην πόλη... με τα υπέρογκα ενοίκια. 

Όσοι από τους υπεύθυνους νομίζουν ότι θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια γελιούνται... Τους προειδοποιούμε να δώσουν λύση τώρα στο πρόβλημα.

Καλούμε:

  1. Στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην αποκεντρωμένη διοίκηση τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη.
  2. Σε κατάληψη της Πρυτανείας από την Πέμπτη 16 Νοέμβρη.
  3. Παρεμβάσεις στα επόμενα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια στα Γιάννενα."

Το Υπουργείο Παιδείας για την Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr