Το Υπουργείο Παιδείας για την Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Το Υπουργείο Παιδείας για την Ακαδημαϊκή Ολοκλήρωση του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Συνάντηση της Επιτροπής για τη συνεργασία των Ιδρυμάτων της Ηπείρου (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου).

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτροπής για τη συνεργασία των Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, στα Ιωάννινα.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα θεμέλια και άρχισαν να μορφοποιούνται οι προτάσεις για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΑΕΙ της Ηπείρου, που θα περιλαμβάνει συμπράξεις, συγχωνεύσεις και στρατηγικές συνεργασίες του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Βάση του διαλόγου αποτελεί η αναζήτηση βιώσιμων λύσεων ύστερα από διαβούλευση με τις Σχολές, τα Τμήματα και την τοπική κοινωνία, με απόλυτη προσήλωση στα ακαδημαϊκά κριτήρια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν απειλούνται οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομένων στα Ιδρύματα. Επίσης εξήγησε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, συνδεδεμένων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, στις διετείς δομές που πρόκειται να ιδρυθούν.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι: Γιώργος Καψάλης (Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Ανδρέας Φωτόπουλος (Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Αναστάσιος Τσίνας (Πρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Ευριπίδης Γλαβάς (Αντιπρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Ιωάννης Γκανάς (Αντιπρύτανης ΤΕΙ Ηπείρου), Σπύρος Γεωργάτος (Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.).

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr