Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 ο Πρύτανης Καθηγητής Κ. Γεώργιος Πετράκος και οι Αν. Πρύτανη Καθηγητές Ζήσης Μαμούρης και Αθανάσης Σφουγγάρης υποδέχθηκαν τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Π.Θ. και τον ενημέρωσαν για τους στόχους και τις δράσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Πρύτανης Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος αναφέρθηκε στο υψηλό ερευνητικό έργο καθώς και στα Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενημερώθηκε από τους διδάσκοντες για τις ερευνητικές δραστηριότητες της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των προϊόντων και των οικονομικών στοιχείων των παραγωγών. 

Επίσης, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας Υπουργείου – Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με στόχο να στηριχθεί ο αγροδιατροφικός τομέας. 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συνεργειών ώστε οι παραγωγοί στον αγροδιατροφικό τομέα να αξιοποιήσουν τις βέλτιστες πρακτικές και την καινοτομία και να επιτύχουν ποιοτικά προϊόντα και μεγαλύτερο εισόδημα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr