Πρωτοετής Φοιτητής ετών 60 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

Πρωτοετής Φοιτητής ετών 60 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

Η έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα βρει στις θέσεις του αμφιθεάτρου του τμήματος οικονομικών επιστημών, να κάθεται έτοιμος να συνεχίσει το γοητευτικό ταξίδι προς την κατάκτηση της γνώσης ένας φοιτητής, ηλικίας 60 ετών! 

Πρόκειται για το Γιώργο Ματζαφλέρη συνταξιούχο σήμερα, ο οποίος έδωσε φέτος πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου και κατάφερε να περάσει το κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 


Όπως γράφει η Εφ. Ταχυδρόμος, πρόκειται για τη συνέχιση του ταξιδιού του στα μονοπάτια της εκπαίδευσης. Ενός ταξιδιού που ξεκίνησε το 2010 από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Βόλου… 

Πριν από έξι περίπου χρόνια αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Η τεχνολογία προχωρά και ήθελα να μπω στην ψηφιακή εποχή», λέει ο Γιώργος Ματζαφλέρης.

«Ξεκίνησα μαθήματα», αναφέρει. Σύντομα όμως διαπιστώθηκε το έλλειμμα που είχε σε βασικές γνώσεις. «Στη διάρκεια των μαθημάτων μου είπε η καθηγήτριά μου τον όρο πεζά και κεφαλαία γράμματα. Τι είναι πεζά γράμματα; ρώτησα. Μου εξήγησε ότι είναι τα μικρά. Αυτό όμως ήταν ένα καμπανάκι για μένα», περιγράφει.

Αποφάσισε και άμεσα γράφτηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου. Παρακολούθησε τον κύκλο των μαθημάτων κατά τη διάρκεια των ετών 2010- 2011 και 2011 -2012.

«Ήμουν καλός στα μαθήματα. Με παρότρυναν δύο καθηγήτριές μου να συνεχίσω και στην επόμενη βαθμίδα για να βγάλω απολυτήριο λυκείου. Κάτι θα είδαν σε μένα και το είπαν, σκέφτηκα και πήρα την απόφαση να συνεχίσω», λέει ο κ. Ματζαφλέρης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr