Φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από σκύλο στο χώρο της Σχολής (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Φοιτήτρια δέχθηκε επίθεση από σκύλο στο χώρο της Σχολής (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)

Από φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων λάβαμε την παρακάτω επιστολή - διαμαρτυρία για επίθεση που δέχτηκε ο σκύλος συνοδός της, αλλά και η ίδια, από άλλον σκύλο άγνωστης ταυτότητας στο χώρο της σχολής.

– Για αρχή να αναφέρω πως δεν επιθυμώ την θανάτωση κανενός ζώου παρά μόνο τον έλεγχο αυτού και την απομάκρυνση του από τις αρμόδιες αρχές εάν αυτό κριθεί επικίνδυνο.


Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν το απόγευμα, ένα αδέσποτο επιτέθηκε στο σκύλο μου στον χώρο της σχολής μου, δίχως κάποιον λόγο και δίχως ο δικός μου να το δει καν, την ώρα που επιβιβαζόμασταν στο αμάξι, με αποτέλεσμα ράμματα στον λαιμό του σκύλου μου και παραλίγο θρήνο, καθώς εάν το δάγκωμα ήταν 2 εκατοστά πιο δίπλα θα τον είχε τραυματίσει θανάσιμα στον λάρυγγα.

Βγάζοντας κραυγή κατάφερα να τρομάξω το σκύλο και να αφήσει τον δικό μου, ωστόσο άλλα δύο ήρθαν τρέχοντας πίσω από τα αμάξια και το ένα από αυτά επιτέθηκε σε εμένα.

Για καλή μου τύχη το πρόλαβε ένας φίλος μου και δεν τραυματίστηκα. Σε κατάσταση σοκ και με τον μικρό αιμόφυρτο στην αγκαλιά μου μπήκαμε στο αμάξι και πήγαμε απευθείας στον κτηνίατρο, εκεί λόγω της σοβαρότητας του τραύματος και για αποφυγή περαιτέρω μολύνσεων, ξεκίνησε άμεσα το χειρουργείο διάρκειας 1,30 ώρας για τον καθαρισμό, απολύμανση, εξέταση και «ραψίματος» τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, του τραύματος.

Περισσότερες Καταγγελίες Φοιτητών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Τυχεροί στην ατυχία μας το δάγκωμα έγινε 2 εκατοστά δίπλα από τον λάρυγγα και έτσι αποφύγαμε το μοιραίο. Με ισχυρή αντιβίωση ο μικρός μου τώρα αναρρώνει και το νεαρό της ηλικίας του τον βοηθά σε μεγάλων βαθμό να ξεπεράσει τον τραυματισμό.

Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά και δεν ξέρω ποιος τα φροντίζει, ωστόσο τα ζώα είχαν περιλαίμια δίχως στοιχεία φυσικά. Τονίζω πως η επίθεση έγινε ενώ είχα τον σκύλο μου δεμένο στο χέρι μου και άνοιγα την πόρτα να μπω στο αμάξι.

Προσπάθησα να βρω βοήθεια στις φιλοζωικές των Τρικάλων αλλά ή μία μου είπε με ένα κοφτό μήνυμα πως δεν δέχονται αλλά σκυλιά και η άλλη να τα βγάλω μία φωτογραφία για να τα δουν και να δουν αν είναι εμβολιασμένα, και στειρωμένα και αν όχι να τα στειρώσουμε, γιατί χώρο δεν έχουν και περισυλλογή δεν κάνουν και αυτό, τέλος.

Μετά είπα να ζητήσω βοήθεια για την απομάκρυνση τους από τον χώρο από ανθρώπους της σχολής, καθώς τα σκυλιά έχουν επιτεθεί και σε άλλα άτομα ανά διαστήματα αλλά ακόμη και οι «ανώτεροι» δεν ενδιαφέρθηκαν και με παρότρυναν να τα απομακρύνω εγώ μιλώντας την γλώσσα τους. Σύμφωνα με τον νόμο ο δήμος είναι υπεύθυνος για αυτά.. που είναι???????

Δίχως να ρίχνω ευθύνες σε κανέναν και δίχως να ζητώ την θανάτωση κάποιου ζώου θέλω να ρωτήσω, αν ήμουν εγώ με ράμματα και όχι το κουτάβι μου, αν είχε επιτεθεί σε εσάς ή σε κάποιο παιδί, δίχως λόγο όπως συνέβη στο σκυλί μου, θα μένατε το ίδιο αμέτοχοι και αδιάφοροι όπως τώρα?

1.30 ώρα χειρουργείο , 14 ράμματα, ισχυρά αντιβιοτικά.. για σκεφτείτε το…

Α.Κ. φοιτήτρια

Διαβάστε Ακόμη:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr