ημερίδα Europass, φοιτητές, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ενημερωτική ημερίδα «Europass» για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα «Europass» για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στελέχη του Εθνικού κέντρου Europass θα ενημερώσουν φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο για το “εργαλείο” Europass. Το Εθνικό Κέντρο Europass λειτουργεί στην Ελλάδα στον ΕΟΠΠΕΠ και αποτελεί μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Europass.

Το Europass είναι το ενιαίο ευρωπαϊκό δίκτυο που στοχεύει στην ανάδειξη και τη βελτίωση της διαφάνειας των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και στην προώθηση της απασχολησιμότητας και της κινητικότητας στην Ελλάδα και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για σκοπούς τόσο επαγγελματικούς όσο και εκπαιδευτικούς.


Το Εθνικό Κέντρο Europass της Ελλάδας διαχειρίζεται το σύστημα παροχής πληροφοριών σχετικά με το δίκτυο και τα πέντε έγγραφα Europass (Βιογραφικό, Διαβατήριο Γλωσσών, Έγγραφο «Κινητικότητα», Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού και Παράρτημα Διπλώματος). Έχει επίσης την ευθύνη για τη διεκπεραίωση και έκδοση των εγγράφων για την Κινητικότητα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς αποστολής και υποδοχής που συμμετέχουν στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων. Ως δίκτυο εξωστρεφές, το Europass πληροφορεί, προσανατολίζει και καθοδηγεί το κοινό και κυρίως τους νέους, μέσω στοχευόμενων δράσεων, ώστε όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν προς όφελός τους το φάκελο Europass.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πολύχρονη συνεργασία  του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου  (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ) με  το Ε.Κ.Ε  για την πιστοποίηση των συμμετεχόντων σε κινητικότητες,  διοργανώνεται ενημερωτική  ημερίδα  προς όφελος των σπουδαστών του ΙΙΕΚ, δράση η οποία διευρύνθηκε με τη συμμετοχή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και άλλων ΙΕΚ της ευρύτερης περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση που δύναται να παρέχει το Ε.Κ.Ε. σε όλους τους ενδιαφερόμενους,  θα επικεντρωθεί στη χρήση του Εγγράφου «Κινητικότητα», την καθοδήγηση για τη δημιουργία του «Βιογραφικού Σημειώματος» Europass και του «Διαβατηρίου Γλωσσών», και, κυρίως, στο περιεχόμενο και τη χρησιμότητα του πρόσφατα αναμορφωμένου, βάσει της προσέγγισης των μαθησιακών αποτελεσμάτων «Συμπληρώματος Πιστοποιητικού», το οποίο αφορά όλες τις διδασκόμενες στα Ι.Ε.Κ. ειδικότητες και συμβάλλει αποφασιστικά στη διαφάνεια των προσόντων των διπλωματούχων.

Περισσότερα νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr