μεταπτυχιακό τοξικολογίας 2015, metaptyxiako toksikologias 2015 Ξεκινά το πρώτο μεταπτυχιακό τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ξεκινά το πρώτο μεταπτυχιακό τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα για την τοξικολογία ξεκινά φέτος στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ένα τμήμα που έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της διατροφής. Η τοξικολογία μετρά τη δράση των τοξικών ουσιών στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, παρέχοντας έτσι σημαντικά δεδομένα που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας.

Πλεονεκτήματα Αποφοίτων


«Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού θα έχουν τα εφόδια που απαιτούνται για επιτυχή σταδιοδρομία σε όλους τους κλάδους της χημικής βιομηχανίας, των εργαστηρίων που ασχολούνται με ανάλυση και βιολογική δράση τοξικών ουσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της ανάλυσης γενετικού υλικού για ιατροδικαστικούς σκοπούς, ανάλυση δεδομένων σε δείγματα antidoping, καθώς θα έχουν λάβει ολοκληρωμένη γνώση του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού πλαισίου στον τομέα. Με αυτό τον τρόπο, αξιοποιώντας τις γνώσεις του προγράμματος, μπορούν να γίνουν πολύτιμοι στην ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα, καθώς και σε εξειδικευμένα εργαστήρια και υπηρεσίες, νοσοκομεία και αθλητικές ομοσπονδίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου. Επίσης, οι απόφοιτοι θα μπορούν να αιτηθούν τον τίτλο του European Registered Toxicologist (ERT), κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν ως εμπειρογνώμονες μέσα στην Ε.Ε. σε διάφορα επίπεδα (δικαστήρια, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς). Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για τη χώρα μας, αφού κάθε χρόνο διεξάγονται πάνω από 4.000 δίκες με αντικείμενο το περιβάλλον, την ιατροδικαστική, τις παραβάσεις στον τομέα των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόγραμμα έχουν η Γερμανία, η Ελβετία και η Ιρλανδία.

Διάρκεια Μαθημάτων Μεταπτυχιακού

Τα μαθήματα, που διαρκούν 3 εξάμηνα (στο 3ο εξάμηνο εκπονείται πτυχιακή εργασία), θα γίνονται Σάββατο και Κυριακή, για να μπορούν να τα παρακολουθούν και άτομα που εργάζονται. Θα υπάρξουν αρκετές υποτροφίες, σύμφωνα πάντα με τη σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-565277 (καθηγητής Δ. Κουρέτας, διευθυντής του προγράμματος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στην ιστοσελίδα του τμήματος www.bio.uth.gr. Η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων λήγει στο τέλος Ιουλίου.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr