Παν. Θεσσαλίας: Δράση για τις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής εν μέσω πανδημίας από τους Uth Acternatives

Παν. Θεσσαλίας: Δράση για τις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής εν μέσω πανδημίας από τους Uth Acternatives

Η πανδημία έφερε δραματικές αλλαγές στην καθημερινότητα, κάποιες προφανείς (όπως ο εγκλεισμός και η κοινωνική αποστασιοποίηση) και κάποιες λιγότερο προφανείς (όπως η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων).

Η ζωή των φοιτητών και των φοιτητριών δεν ήταν δυνατό να μείνει ανεπηρεάστη: Διαδικτυακή εκπαίδευση, άπειρες ώρες μπροστά σε μία οθόνη, έλλειψη πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίας με συμφοιτήτριες και συμφοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.


Μέσα σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, κανένας και καμία δεν μένει παθητικός δέκτης των εξελίξεων. Την Τετάρτη 24/3/2021 και ώρα 16.00-18.00, στο πλαίσιο του μαθήματος "Η Ανθρώπινη Ανάπτυξη ως Κοινωνική και Ιστορική Κατασκευή", με διδάσκοντα τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Βλειώρα, και στη βάση των ιδεών της αφηγηματικής προσέγγισης στη θεραπεία και την κοινοτική πρακτική, θα συζητηθούν δεξιότητες και γνώσεις που είχαν ή που ανέπτυξαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της φοιτητικής ζωής εν μέσω πανδημίας.

Προσκαλούνται φοιτητές και φοιτήτριες που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή ανεξαρτήτως Τμήματος. Οι ιδέες τους θα αποτελέσουν μία συλλογή δεξιοτήτων και γνώσεων, ανοιχτή προς χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη. Η ανατροφοδότηση της εμπειρίας αυτής θα παρουσιαστεί σε εκπομπή των Uth Acternatives και βοηθητικό υλικό θα ανέβει στον ιστότοπο http://acternatives.uth.gr/wordpress/

Όσες και όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να στείλουν μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Κυριακή 21/3. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλα στη Συμβουλευτική Φοιτητών δρομολογούνται τα βιωματικά σεμινάρια "Ένας ιός με φέρνει μπροστά στον εαυτό μου, Covid θέματα και ψυχικά αποθέματα", που αφορούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που ανέπτυξαν εξαρτητικές συμπεριφορές εν μέσω εγκλεισμού και θα διεξαχθούν σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Βόλου.

Τη δράση Uth Acternatives επιμελείται ομάδα εθελοντών φοιτητών/τριών και η Συμβουλευτική Φοιτητών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr