Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο 5% των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο 5% των καλύτερων Πανεπιστημίων στον κόσμο

Ανακοινώθηκε η λεγόμενη «Λίστα της Σαγκάης» με τα 1000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στην κατάταξη περιλαμβάνονται 6 ελληνικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ανάμεσά του και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με βάση τα αποτελέσματα της Κατάταξης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται 6ο πίσω από το ΕΚΠΑ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.


Σημειώνεται, ότι η εν λόγω κατάταξη θεωρείται μία από τις τρεις σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις. Μεθοδολογικά αξιολογείται κάθε πανεπιστήμιο που διαθέτει αποφοίτους και καθηγητές βραβευμένους με Νόμπελ ή άλλα σημαντικά βραβεία, ερευνητές, των οποίων τα άρθρα έχουν υψηλή επιστημονική απήχηση και επίδραση, και άρθρα και δημοσιεύσεις στα σημαντικά περιοδικά Nature και Science.

Επιπλέον, στον πίνακα βρίσκονται πανεπιστήμια με σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων που έχουν συμπεριληφθεί στη βάση Science-Citation Index-Expanded (SCIE) και στη βάση Social Science Index Citation Index (SSCI).

Αναλυτικά, τα στοιχεία της Κατάταξης της Σαγκάης βρίσκονται στον σύνδεσμο: http://www.shanghairanking.com/ARWU2020.html

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr