Το επόμενο βήμα στο TEDxUTHLarissa

Το επόμενο βήμα στο TEDxUTHLarissa

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν στο επίσημο κανάλι του TED στο YouTube, το TEDx Talks, τα βίντεο των ομιλιών (www.ted.com/watch/tedx-talks) του TEDxUTHLarissa, του πρώτου TEDx που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (tedxuthlarissa.com).

Στην οργάνωση του πρώτου TEDx UTH Larissa συμμετείχε μια πληθώρα εθελοντών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η εκδήλωση απευθύνθηκε κυρίως στη φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και στο ευρύ κοινό.


Οι 15 διακεκριμένοι ομιλητές του συνεδρίου προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό χώρο, τα πεδία της επιστήμης και της τέχνης, καθώς και από το χώρο της κοινωνικής προσφοράς. Όλες οι ομιλίες είχαν ως κοινό άξονα το θέμα “Impel” (“ωθώ”, “παρακινώ”) και προξένησαν το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας με τίτλο «Το επόμενο βήμα», του Βασίλη Γερογιάννη, Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Στη ζωή μας συχνά, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα επόμενο βήμα. Βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες. Βρισκόμαστε μπροστά σε σταυροδρόμια και καλούμαστε, κάθε φορά, να κάνουμε το επόμενο βήμα, την επόμενη επιλογή. Πολλές φορές, η ίδια η ζωή μας φέρνει μπροστά στο επόμενο βήμα και μπορεί να μην ξέρουμε καν που μας οδηγεί το κάθε επόμενο βήμα. Και αρκετές φορές το επόμενο βήμα μπορεί να μην οδηγεί σε ένα τελικό στόχο. Ίσως λοιπόν δεν είναι απαραίτητη πάντοτε η απόλυτη ευστοχία σε κάθε επιλογή που κάνει κάποιος. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ευελιξία αντιμετώπισης και η προσαρμογή σε κάθε νέα κατάσταση. Αυτό που έχει σημασία είναι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που τελικά αποκομίζεις από κάθε επόμενό σου βήμα. Αυτό που έχει σημασία, όποιο βήμα και να κάνεις, όποια επιλογή αναλαμβάνεις, είτε την επεδίωξες, είτε σου προέκυψε κατά τύχη, να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο»

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε το βίντεο της συγκεκριμένης ενδιαφέρουσας ομιλίας:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr