Φοιτητές Παν. Θεσσαλίας: "Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το μέλλον του εξαμήνου"

Φοιτητές Παν. Θεσσαλίας: "Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το μέλλον του εξαμήνου"

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής , του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και των Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής, αλλά και την υποχρηματοδότηση των Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Οι φοιτητές έστρεψαν τα βέλη τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς δεν έχουν δώσει σαφή απάντηση για το μέλλον του εξαμήνου.


Ο Δημήτρης Νόκας, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής Βόλου επεσήμανε πως «Αυτή τη στιγμή με απόφαση της Συγκλήτου εργαστήρια δεν θα γίνουν δια ζώσης, παρά μόνο οι κλινικές κι όσες γίνονται στο Νοσοκομείο. Άρα στα υπόλοιπα τμήματα, στα οποία απαιτούνται να γίνονται εργαστήρια δια ζώσης θα χαθούν κι αυτό σημαίνει ότι χάνεται το εξάμηνο. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ΠΘ ότι το εξάμηνο δεν θα χαθεί, είναι ένα ψέμα, γιατί δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας, δεν έχει αυξηθεί η χρηματοδότηση εν μέσω πανδημίας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε εργαστηριακό εξοπλισμό, σε αναλώσιμα, σε διδακτικό κι εργαστηριακό προσωπικό σε εγκαταστάσεις, για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα εργαστήρια τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής. Γι’ αυτό και δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε μέχρι να παρθούν τα αναγκαία μέτρα και κανείς να μην χάσει εργαστήρια, το εξάμηνο, η πρακτική κ.ο.κ.».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πιο εφικτή λύση εξέτασης την παρούσα στιγμή είναι η εξ αποστάσεως. Ωστόσο κι εδώ οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί όπως εξήγησε ο φοιτητής» «Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η πλατφόρμα όπου θα γίνουν οι εξετάσεις. Τώρα είμαστε 2-3 εβδομάδες πριν την εξεταστική και δεν ξέρουμε πως θα εξεταστούμε σε κάθε μάθημα. Πότε θα προετοιμαστούμε κι εμείς κι οι καθηγητές; Ρωτάμε τους καθηγητές και απαντούν ότι περιμένουν απαντήσεις από το Πανεπιστήμιο. Το Υπουργείο πετάει το μπαλάκι στα Πανεπιστήμια, εκείνα στα τμήματα κι από κει στους καθηγητές. Μπαλάκι όμως γινόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Σε ότι αφορά τέλος την πραγματοποίηση των εξ αποστάσεων εργαστηρίων, που αποφασίστηκε στη Σύγκλητο, ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Γεωπονίας τόνισε πως ορισμένα γίνονται εξ αποστάσεως κι αυτό κυρίως επαφίεται στην πρόθεση κάθε καθηγητή αλλά και στη μορφή του εργαστηρίου και δεν μπορούν όλα να γίνουν εξ αποστάσεως.

Εκπρόσωποι των φοιτητών μετέβησαν στην πρυτανεία, παρέδωσαν στη γραμματέα του Πρύτανη τα αιτήματά τους, καθώς όπως ενημερώθηκαν δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης συναντήσεις με φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr